Vučić o atentatima: Prešlo na najagresivnija dela protiv onih koji drugačije misle

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 14

Na pitanje da li se on plaši za svoju bebednost, Vučić je rekao da ga to ne interesuje i da o tome ne želi da priča

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je večeras povodom atentata na predsedničkog kandidata u SAD Donalda Trampa i pre toga na slovačkog premijera Roberta Fica da se prešlo na najagresivnija dela protiv onih koji drugačije misle i izrazio bojazan da će to da se ponavlja.

"Najveća, kako kažu, demokratija na svetu. Zamislite, vi idete da ubijete opozicionog kandidata za predsednika, čija se pobeda očekuje, svašta može da se desi", rekao je Vučić na TV Prva.

On je rekao i da je ta tema trajala tri dana.

"Nema je više. Šta to znači? To vam pokazuje da to postaje negde dozvoljeno. Ne kažem da su Amerikanci za to krivi. To je savremeno doba. Nisu uopšte Amerikanci. Svi mi. Postaje dozvoljeno, jer na društvenim mrežama se pojavila druga tema", primetio je Vučić.

On je ocenio i da postoji strah od velikih promena u savremenom svetu, od promene moći, raspodele snaga, da oni koji se tako grčevito drže za to da sačuvaju svoje snage su spremni da na ovaj ili onaj način, i kroz svoju retoriku, i na svaki drugi način utiču da do takvih promena ne dođe.

Vučić je rekao i da veruje da će protivkandidat Trampu biti Kamala Haris.

"Ja mislim da će mu biti Kamala Haris protivkandidata, a nisam siguran da sam na mestu demokrata da bih to uradio i nisam siguran da bi bolje prošla nego Bajden", ocenio je Vučić.

Na pitanje da li se on plaši za svoju bebednost, Vučić je rekao da ga to ne interesuje i da o tome ne želi da priča, kao i da postoje oni koji su zaduženi da ga čuvaju i kojima veruje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sastanak predsednika Vučića i kancelara Šolca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    20. jul 2024 | 08:08

    Vučić je istakao da atentati predstavljaju neprihvatljiv napad na pluralizam mišljenja, pozivajući na zajednički napor kako bi se osigurala sigurnost za sve građane

  • Miki

    20. jul 2024 | 08:09

    Svojim komentarima, Vučić je podsetio na važnost pravne države i zaštite ljudskih prava, pozivajući na odgovornost počinilaca ovakvih zločina

  • Hana

    20. jul 2024 | 08:10

    Vučić je izrazio duboku zabrinutost zbog porasta nasilja prema disidentima, ističući da je potrebno odlučno delovanje države kako bi se garantovala sigurnost za sve građane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA