Dodik sledeće nedelje u Skupštini Srbije: Reći ću na koji način mi Srbi, gledamo na Srbiju kao svoje utočište

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Prema njegovim rečima, Srbi pripadaju integralnom srpskom narodu i to je način na koji grade nacionalni i istorijski identitet

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se naredne sedmice obratiti u Skupštini Srbije kada se bude razmatrala Deklaracija sa Svesrpskog sabora.

"Drago mi je što ću biti u prilici da se već iduće sedmice obratim u parlamentu Srbije kada se bude razmatrala i usvajala Deklaracija i da kažem na koji način mi, Srbi, gledamo na Srbiju kao svoje utočište, domovinu, da više volimo jaku Srbiju, jer znamo da je ona dovoljan garant da i nas može da brani", rekao je Dodik.

On je istakao da je Srbija zaista takva, a BiH je , kako je naveo, očigledno ozbiljna istorijska greška i namet srpskom narodu, objavila je Srna.

"Samo onaj Srbin koji je spreman da po svom narodu pljuje i da svoj narod sahranjuje, bio bi za njih dovoljno dobar", rekao je Dodik u obraćanju u Macurama kod Prijedora povodom Dana sećanja na ubijenu decu u NDH.

Dodik je podsetio da je Deklaracija sa Svesrpskog sabora odgovor na mnoga otvorena pitanja i da je zbog toga i toliki strah predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića koji, prema rečima Dodika, "uporno ide po svetu i laže o Srbima, dodatno satanizuje i priča muslimansku priču".

"U svakom slučaju to im nije i neće poći za rukom. Srpski narod danas smatra da ima pravo na svoje nacionalno ujedinjenje koje podrazumeva da odbaci bilo kakvu vrstu kvalifikacije Srba koja se odnosi na teritorijalno postojanje", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srbi pripadaju integralnom srpskom narodu i to je način na koji grade nacionalni i istorijski identitet.

On je u obraćanju napomenuo kako pravosuđe BiH u Sarajevu sudi predsedniku Republike, a namera je da satru Republiku Srpsku.

"Ja nisam Republika Srpska, ali sam izabrani predsednik Republike Srpske", rekao je Dodik i dodao da se protiv srpskog naroda vodi ozbiljan rat za uništenje identiteta.

On je rekao i da je uveren da Republika Srpska ima pravo da donosi svoje odluke kao što i drugi imaju i da je ona danas stabilna.

Ukazao je i na američka nastojanja da se blokira svaka vrsta privredne i finansijske aktivnosti Vlade Republike Srpske i privrednih organizacija.

U Macurama kod Prijedora obeležen je Dan sećanja na decu ubijenu tokom genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH od 1941. do 1945. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dodik: "Mislim da je sa odlukom Generalne skupštine UN potpisan kraj BiH"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    20. jul 2024 | 10:05

    Vreme je za penziju, dosta ste ti i tvoja porodica živeli na narodnoj grbači svadjajuci nas sa komsilukom. Vaše je prošlost a nardi je zeljan pomirenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA