Vulin i Li: Srbiju i Kinu vezuje čelično prijateljstvo i uzajamno razumevanje

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Li je rekao da je Vulin "stari prijatelj Kine"

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Kine Li Mingom u Beogradu o nastavku bilateralne saradnje.

U razgovoru je istaknuto da Srbiju i Kinu vezuje čelično prijateljstvo i uzajamno razumevanje i podrška po pitanjima od najviših strateških interesa, navodi se u saopštenju iz Vulinovog kabineta.

Vulin je zahvalio Kini na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo, istakavši da Srbija podržava celovitost Kine i politiku "Jedne Kine".

Istakao je da je Srbija duboko zahvalna lideru Si Đinpingu i Kini koja je u Skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv rezolucije o Srebrenici.

Sagovornici su naglasili da će Srbija i Kina nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni i u okviru najviših međunarodnih institucija.

Li je rekao da je Vulin "stari prijatelj Kine", da je dao nemerljiv lični doprinos unapređenju saradnje Srbije i Kine u oblasti bezbednosti i da se projekti koji su započeti u njegovom mandatu sada uspešno sprovode i realizuju.

U razgovoru je ocenjeno da je nedavna poseta kineskog lidera Si Đinpinga Srbiji dodatno učvrstila srpsko-kinesko čelično prijateljstvo, te da su predsednici Vučić i Si potpisali niz sporazuma iz oblasti privrede, poljoprivrede i infrastrukture koji će srpskom i kineskom narodu doneti mnoga dobra i prosperitet.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Održana generalna proba vežbe MUP-a "Gruža 2022"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA