"Ono je naše i tačka"! Poznati reper poslao jaku poruku Srbima sa KiM: Ove reči o Metohu pričaće svi

 
T. U.
T. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

"Ne plaši se rode moj, prava je poruka svima. Toj deci, tim ljudima koji žive tamo ne trebaju pokloni, već im je potreban neko da dođe da razgovora sa njima i druži se s njima", rekao je on

Boško Ćirković Škabo, reper i član Beogradskog sindikata rekao je da se vrši organizovani pokušaj da se Srbima oduzme "metoh" na Kosovu, ali da to nikome neće poći za rukom.

On je istakao da je priča oko Kosova i Metohija završena, jer kako je rekao "ono je naše i tačka".

Škabo je u emisiji "Razgovori sa Zlojutrom" na istoimenom jutjub kanalu govorio o saradnji sa heroinom Pavlinom, kako je teklo snimanje spota "Geto", ali i o napadima na njih, zabranima kroz koje su prošli i za šta je trebalo dosta hrabrosti da urade.

Boško Ćirković Škabo Foto: Nikola Tomić

"Ljudi nisu svesni koliko je trebalo hrabrosti da se prvo snimi i objavi pesma "Teci reko" sa Pavlinom koja govori o Jasenovcu", rekao je Škabo.

On je istakao da je pesma "Geto" pozivna pesma. Kako je objasnio ona je poziv ljudima da odlaze na Kosovo i Metohiju, da obilaze svetinje i da se ne plaše.

"Ne plaši se rode moj, prava je poruka svima. Toj deci, tim ljudima koji žive tamo ne trebaju pokloni, već im je potreban neko da dođe da razgovora sa njima i druži se s njima", rekao je on.

Škabo je odgovorio i na kritike svih onih koji napadaju Sindikat rečima da su svi situirani i da nemaju pravo da pevaju o društvenim anomalijama.

"Muka mi je te priče. O nekim vinima od 500e. Evo vidite ja pijem rakiju, a ne znam da postoji rakija od 500e. To su gluposti, ali šta i ako smo situirani? Šta to govori?".

On je rekao da mu nije bilo svejedno kada su išli na KiM da snime spot među svetinjama.

"Ko se o Crnu Goru opeče, taj i u lažnu državu Kosovo duva. Imali smo dozu opreza naravno. Nećemo da se lažemo, prelazili smo faktički granicu, ali da nas je to omelo da mi ne idemo tamo više nema šanse. Kada su nas pitali gde idemo rekli smo im idemo da obiđemo svetinje".

Na pitanje kako komentariše komentare na mrežama da je Kosovo završena priča i da je sledeća Republika Srpska, on odgovara kao iz topa.

"Može. Kosovo i Metohija je završena priča, ono je naše i tačka. Tako može".

Boško Ćirković Škabo Foto: Nikola Tomić

On je istakao da ne misli da je sad situacija da se vojska na Kosovo vraća, kao i da mu nisu jasni oni koji odu na KiM, napišu neki srpski grafit, isrbuju i brže, bolje vrate se kućama.

"To je patriotsko-turistički i to je ono najgore. Nadam se da će toga sve manje i manje biti. Čak su mi i rekli neki ljudi, molim vas da li znate te i te ljude, došli su ovde, napisali nešto na albanskim kućama i otišli, a nama su posle prevrnuli sve grobove".

Kada je reč o napadima na Paclinu, Škabo kaže.

"Ona je heroj. Nikada nije ustuknula. Ni kada su je napali zbog saradnje sa nama. Mnogi su ustuknuli, povukli se, ona ne. To je hrabro ljudsko biće koje je komandant. Super dete. Pavlina zaslužuje poštovanje, a ne sažaljenje. Mnogo je na liniji fronta. A super igra fudbal i mogao bi Piksi da je pozove i onako igraju kao u štiklama".

(Telegraf.rs)

Video: Petković: "Upad kosovske policije u PŠ na KiM pokušaj izazivanja nemira i haosa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA