Žigmanov i Gori razgovarali o bližoj saradnji u procesu afirmacije ljudskih prava

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Žigmanov je istakao posvećenost Vlade Republike Srbije afirmaciji i zaštiti ljudskih i manjinskih prava

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanovi ambasador Italije Luka Gori razgovarali su  o mogućnostima bliže saradnje Ministarstva i Ambasade u procesu afirmacije ljudskih prava, sa akcentom na rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog dobrih bilateralnih odnosa dveju zemalja, dodatno podstaknutih i nedavnim komunikacijama na najvišem nivou.

Žigmanov je istakao posvećenost Vlade Republike Srbije afirmaciji i zaštiti ljudskih i manjinskih prava, te naglasio da Vlada vodi politiku nulte tolerancije prema diskriminaciji i svakom obliku nasilja, posebno ukazujući da se radi sveobuhvatno i sinergijski u cilju osnaživanja borbe protiv ove negativne pojave.

Ministar je dodao da se, takođe, predano radi i na pretpostavkama za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, kao i sa stalno uključivanje organizacija civilnog društva u procese odlučivanja.

Državna sekretarka Stana Božović zahvalila se ambasadoru na podršci njegove zemlje evropskim integracijama Srbije i izrazila očekivanje da će dosadašnja saradnja na polju afirmacije rodne ravnopravnosti i ljudskih prava biti nastavljena.

Na sastanku sa ambasadorom Italije učestvovali su i pomoćnica ministra iz Sektora za nacionalne manjine Biljana Marković, pomoćnik ministra iz Sektora za saradnju sa civilnim društvom Žarko Stepanović i samostalna savetnica iz Sektora za ljudska prava Snežana Trkulja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić:U petak s Šolcom dug razgovor o svim temama i momrandum o minerlanim sirovinama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA