Vučić iz Londona najavio lepu vest za porodilišta: U Narodnom frontu do subote ujutru radiće sve klime

 
T. U.
T. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 54

U petak ujutru imaću bilateralni sastanak sa Šolcom u Beogradu, o evropskom putu, političkim odnosima, KiM i regionu, kao i razvoju ekonomije, agendi rasta i približavanju evropskom tržištu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u London, gde će sutra učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice.

Učesnici Samita razgovaraće o unapređenju bilateralnih i multilateralnih odnosa u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti, kao i o energetici i migracijama na evropskom kontinentu.

"Biće važnih sastanaka pre svega sa Emanuelom Makronom", naveo je predsednik Vučić. Glavna tema njima će biti Ukrajina. Dolazi Zelenski, pa će da pokažu jedinstvo, kako neće da popuste. Neki ćemo da ćutimo i da gledamo kako to ide i da čekamo jel ima još neka vest i to je to. U Londonu će biti važnih bilateralnih sastanaka sa Makronom, predsednikom holandske vlade, Britancima, Švajcarcima, nekima iz regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Londonu da će u petak imati dug bilaterlni sastanak sa Olafom Šolcom u četiri oka i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, o svim našim političkim odnosima, u vezi sa KiM, stanju u regionu, ali i o razvoju naše ekonomije, kao i da će potpisati memorandum o razumevanju u vezi sa mineralnim sirovinama.

"I kroz Agendu rasta i planiranje pridruživanja u jedinstvenom evropskom tržištu. Ali istovremeno ćemo i razgovarati o onome što je tema tog dana - dolazi potpredsednik Evropske komisije Maraš Ševčović, doći će predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj. Doći će predsednici KFW-a, Italijanske razvojne banke, i ono što je iznenađenje i ljudi, glavni šef Mercedes-Benca, tako da očekujemo razgovore", rekao je Vučić.

On je istakao da će biti potpisan memoranduma o razumevanju oko mineralnih sirovina.

"Vezanih za jedan opšti, generalni okvir, to je što će potpisati Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa Evropskom unijom, odnosno Marošem Ševčovićem", rekao je Vučić.

Naveo je da je za nas važno da sve te institucije zajedno sa predstavnicima naše vlade potpišu zajedničku želju o jednom sveukupnom vrednostnom lancu koji bi trebalo u Srbiji da se formira.

"Dakle od litijuma, litijumskih baterija, privlačenja dodatnih investitora, do električnih automobila gde očekujemo njihovu pomoć za proizvodnju da dođe u Srbiju, što bi značilo ogroman skok, kvantni skok Srbije unapred. Mnogo više novca, mnogo više bogatstva za naše građane i verujem da ćemo to uspeti sad", rekao je Vučić.

U petak će biti potpisan memorandum o razumevanju oko mineralnih sirovina, vezanih za jedan opšti generalni okvir, koji će potpisati Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa Evropskom unijom, radi se o sveukupnom vrednosnom lancu koji bi trebalo da se formira od litijuma, litijumskih baterija, do električnih automobila

Predsednik je najavio i lepu vest za porodilišta koja su bez klima na ovim visokim temperaturama.On je rekao da će do subote ujutru sve klime raditi u porodilištu Narodni front, kao i da sledeće godine počinje izgradnja potpuno nove te bolnice.

Vučić je na pitanje novinara u Londonu o tome da klime u porodilištu Narodni front nisu radile, rekao da ga je sramota da o tome govori, ali da je odmah kada je video ovu vest pozvao ministra zdravlja Zlatibora Lončara i rekao da se problem reši.

Preneo je da mu je ministar rekao da je potrebno vreme oko procedura za javnu nabavku.

"Rekao sam mu, pozovi majstore, kupite te klime, ne interesuju me procedure, završite u roku dan, dva, tri. I evo sada vidite, može. U subotu 100 odsto će sve da radi, svaka prostorija će da ima klimu", rekao je predsednik.

On je dodao da je najvažnije da deca i majke, ali i osoblje imaju klimu.

"Subotu popodne idite tamo ili nedelju ujutru da vidite da klima radi ili ne i to je to. Rešili smo milion problema, rešićemo i ovo", dodao je on.

On je dodao i da su svi građani koji su govorili o tome potpuno u pravu.

"Ljudi hoće da znaju, pošto niko od prethodnika nikada nije uložio ništa u porodilišta, mi ćemo sada da gradimo novo porodilište u Nišu, ne da obnavljamo staro i Narodni front, a zatim i Višegradsku.

Izgradnja Narodnog fronta počinje sledeće godine dok se završi kompletna projektna dokumentacija. Potpuno nova bolnica. Potpuno novo porodilište za sve naše majke, da mogu sa uživanjem da donose decu na svet i da se raduju u boravku u porodilištu", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da snimci na kojima su citirani pojedini novinari, a koje su objavili mediji nisu nikakva "hajka na novinare" jer samo prenose reči tih novinara.

"Niko im ništa ružno nije rekao, šta je tu pretnja? Oni se stide svojih reči? Ili je u redu da samo oni izgovaraju te reči, a nije u redu da mi ponavljamo šta su oni o nama rekli. Svi su poludeli i ovde i svuda", rekao je Vučić.

Predsednik je ocenio da takvi "hoće demokratiju, ali da ne čuju druge šta misle".

"Hoćemo da kažemo sve najgore o Vučiću, ali nemoj slučajno ti Vučiću da ponoviš šta smo mi rekli o tebi, jer ako ponoviš onda ti vodiš hajku protiv nas", rekao je predsednik.

Inače, tokom Samita u Palati Blenim, predsednik Vučić učestvovaće na okruglom stolu na temu Odbrana i obezbeđivanje demokratije, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron i predsednik Vlade Kraljevine Holandije Dik Šof.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: "Dobri razgovori s premijerom Egipta, brzo ćemo duplirati trgovinsku razmenu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    17. jul 2024 | 18:49

    Učešće na sastanku Samita Evropske političke zajednice, je od velike važnosti za Srbiju.

  • Ivan

    17. jul 2024 | 21:49

    Predsednik Vučić brigom o Narodnom frontu još jednom pokazao brigu o budućim majkama i novim naraštajima!

  • Biba

    17. jul 2024 | 23:15

    Bravo za izgradnju novog porodilišta i klimatizaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA