Incident u Kosovskoj Mitrovici: Albanac napao dvoje srpskih novinara

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Napadač se ubrzo udaljio ka južnom delu grada * Italijanski karabinjeri, koju su se nalazili u blizini, pomogli su novinarki da sanira posekotinu na nozi

U Kosovskoj Mitrovici večeras je došlo do incidenta kada je Albanac fizički napao i flašom gađao novinarku beogradske Politike i novinara 'Jedinstva' iz Kosovske Mitrovice, pri čemu je novinarka zadobila lašku telesnu povredu.

Napadač se ubrzo udaljio ka južnom delu grada, a italijanski karabinjeri, koju su se nalazili u blizini, pomogli su novinarki da sanira posekotinu na nozi.

Iako dvoje novinara, i na insistiranje karabinjera, nisu želeli da se pozove tzv. kosovska policija, patrola se ubrzo pojavila, kako se ispostavilo, na poziv karabinjera, kao i vozilo Hitne pomoći, objavila je Politika. Lekar i zdravstveno osoblje su ponovo sanirali povredu koju je zadobila novinarka, a ona je odbila da ide u bolnicu, prenosi Politika.

Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mere".

Kako navodi Politika, na Glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja severni deo grada od južnog, inače danonoćno dežuraju pripadnici italijanskih karabinjera iz sastava Kfora, a ceo most je pod video-nadzorom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kolona na auto-putu: Svi idu za Grčku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA