≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić nakon komentara o iskopavanju u Srbiji: Majdanpek ne bi postojao da nema rudnika

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Vučić govorio je o mnogim važnim temama

  • 30
Aleksandar Vučić 2 Foto: RTV Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

Predsednik Vučić govorio je o pretnjama upućenim njegovom sinu Danilu Vučiću, ali i o drugim važnim temama.

Podsećamo, opozicionar Srđan Škoro juče je predsednika i njegovu porodicu stavljao u kontekst pitanja rudnika.

"Mislim da bi i Vučić i njegov sin mnogo više mogli da pomognu Majdanpeku, Boru, ili ne daj bože ako se bude otvarao rudnik litijuma, da i tamo zapnu svojski, da pokažu svojim primerom da to ništa nije štetno, da se tuširaju uranijumom", govorio je Škoro.

"Govorite o Majdanpeku kao o najgorem mogućem mestu, Majdanpek je podignut zahvaljujući rudniku, ne bi postojao da nema rudnika. Zahvaljujući tom rudniku i investiciji koju smo doveli iz Kine, i dalje imamo više od 30 odsto u našem rudniku srpskog udela, a platili su milijardu i dvesta miliona duga koji smo mi ostavili.I Bor i Majdanpek ima svetlu budućnost i tamo će lepo i pristojno da se živi i radi".

"Na žalost, nisam upoznat sa činjenicom da mi imamo uranijum, voleo bih da imamo, pošto vidim koliko ga Rusija izvozi i koliko je važan za njih. Uranijum nemamo, ali imamo litijum. Zajednička snaga celog regiona zavisi od toga, i zbog toga sam mnogo srećan".

NBS kupila 5 tona zlata

" Narodna nanka Srbije u petak je kupila 5 tona zlata, u vrednosti 3,3 milijarde evra. To je za nas dodatak finansijskoj sigurnosti koju smo već obezbedili. Hoćemo da budemo sigurni i u najtežim vremenima, i zato ćemo kupovati zlato od svakog viška novca koji budemo imali. to je dobra vest za građane. Sada imamo 46,5 tona zlata što je za nas dodatak finansijskoj sigurnosti koju smo već obezbedili", rekao je Vučić.

O izborima u Francuskoj

"Vi mislite odjednom u prethodnih 14 dana desnica u Francuskoj je pala. Ne, oni su dobili značajno više u prvom krugu. U konačnim brojevima to izgleda mnogo drugačije, upravo zbog izbornog sistema, a ne različite opredeljenosti ljudi. Ja Makrona očekujem i nadam se njegovoj poseti tokom leta našoj zemlji. Ali, to kao "debakl desnice", ljudi, umete li da čitate brojeve? Jedno je šta vam piše na tabeli na kraju, a drugo kako se do toga došlo. Niti je to bio debakl desnice, Le Pen, niti Makrona u drugom krugu, ali to sada da objašnjavate ne vredi", naveo je predsednik o izborima u Francuskoj.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su sve procedure i nadležnosti poštovane u vezi sa defileom srpskih kadeta u BiH i naglasio da oni nikoga nisu mogli da ugroze.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Primetili smo dejstva izviđačkih vazduhoplova sa i bez posade iz svih pravaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    8. jul 2024 | 19:03

    Samo lud narod ne bi koristio prirodna bogatstva ,ovi što laju protiv Bora ,protiv litijuma da se ispita za koga lobiraju protiv svoje države .....

  • Anastasija

    8. jul 2024 | 19:03

    Apsolutno tako i za svako bogatstvo koje ova zemlja ima treba da budemo zahvalni Vucicu

  • Miloš

    8. jul 2024 | 19:15

    Nije problem iskopavanje nego procenat koristi za državu Srbiju. Filipini su drugi u svijetu po rudnicima zlata a plate manje nego u nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA