≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Vučić posle smrti Radeta Brajovića

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Sa Brajovićem je otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva

  • 32
Rade Brajović i Aleksandar Vučić Foto: Youtube/Milica Stojkovic, Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" u kome je istakao da je sa tugom primio vest o njegovoj smrti, jer je, kako je rekao, sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.

Brajović je bio iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac koji je kao standard i imperativ postavio objavljivanje istinitih i blagovremenih informacija o relevantnim temama, koje su lako nalazile put do čitalaca i zbog jedinstvenog i prepoznatljivog stila novinarske škole 'Novosti' ", rekao je Vučić, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

Kako je dodao Brajović je ugradio ceo profesionalni život u medijsku kuću koja je izrasla u veliku i uglednu kompaniju, utemeljenu na beskompromisnim načelima teške novinarske profesije - tačno, jasno i časno, što je ujedno bio jedini pravi, ali i najteži put ka čitalačkoj publici.

"I kao novinar i kao urednik, Rade Brajović je uvek vodio računa o nacionalnim interesima i u najtežim istorijskim okolnostima po naš narod i državu, ali je uvek insistirao na istini i proveri informacija, znajući koliki uticaj mediji imaju na formiranje javnog mnjenja. Zato i danas, u vremenima opasnih laži i dezinformacija, novinarski legat gospodina Brajovića nastavlja da živi kao putokaz koji će slediti generacije novinara i urednika njegovih 'Novosti'. Neka počiva u miru", navodi se u saučešću predsednika Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Voja Brajović u suzama izašao na scenu da oda poslednju počast velikom Lauševiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lake

    8. jul 2024 | 18:15

    Iskreno saucesce porodici! Neka mu je vecna slava?

  • Dara

    8. jul 2024 | 18:14

    Srbija je zahvalna na doprinosu Radeta Brajovića, čija posvećenost i profesionalizam su primer svima nama.

  • Dara

    8. jul 2024 | 18:16

    Gubitak Radeta Brajovića je nenadoknadiv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA