Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić: Vojska Srbije svakodnevno dokazuje svoju posvećenost zaštiti zemlje

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić je ranije danas zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučičem, prisustvovao u Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade"

  • 0
Bratislav Gasic, Palata Srbije Foto: Nikola Anđić

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je ponosan na Vojsku Srbije koja, kako je istakao, svakodnevno dokazuje svoju sposobnost i posvećenost u zaštiti zemlje i bezbednosti građana.

Gašić je ranije danas zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučičem, prisustvovao u Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade" Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem "Vatreni udar 2024".

"Danas smo mogli da vidimo upotrebu bespilotnih vazduhoplova u izviđanju i vatrenoj podršci jedinicama u uslovima savremenih borbenih dejstava na vežbi 'Vatreni udar 2024', u Vojnom kompleksu 'Pasuljanske livade'. Opšti cilj vežbe je bio unapređenje sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu, kao i provera funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije", napisao je Gašić na svom Instagram profilu.

On je istakao da je ponosan na srpsku vojsku i na, kako kaže, izuzetan posao koji obavljaju.

"Svakodnevno dokazuju svoju sposobnost i posvećenost u zaštiti naše zemlje i bezbednosti naših građana. Nastavićemo da ulažemo i radimo na jačanju njihovih kapaciteta i podizanju standarda našeg odbrambenog sistema. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!", poručio je Gašić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA