≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki dan za Srpsku i sve Srbe, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Trobojka sa grbom Nemanjića i "Bože pravde" simbol je jedinstva kome Srbi teže vekovima", Vulin

  • 1
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Veliki dan za Srpsku i sve Srbe, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike SrpskeAleksandar Vulin: Čestitam Skupštini Republike Srpske i srpskoj braći svih vera veliki korak ka zajedničkoj budućnosti

"Narodna Skupština Republike Srpske bez izuuzetka među srpskim poslanicima izglasala je novu himnu i grb. Trobojka sa grbom Nemanjića i "Bože pravde" simbol je jedinstva kome Srbi teže vekovima. Osporiti pravo Republici Srpskoj da odlučuje koji simboli je određuju i predstavljaju njene težnje i nade, znači osporiti pravo Srbima da donose demokratske odluke o sebi. Skupština Republike Srpske je pokazala da se podvala pokrajinskog identiteta koji će poslužiti za odvajanje ili suprotstavljanje jedinstvenoj velikoj srpskoj naciji nikada više neće primiti među Srbima van Srbije. Ovo je dokaz da su Srbi jedinstven politički narod i da nas više ništa neće zavaditi i učiniti plenom velikih. Skupštini Republike Srpske i srpskoj braći svih vera čestitam još jedan veliki korak ka zajedničkoj budućnosti. Bože pravde", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije senator Republike Srpske Aleksandar Vulin reagujući na to što je Skupština Republike Srpske usvojila nacrt zakona o upotrebi grba Nemanjića i himne “Bože pravde”.

(Telegraf.rs)

Video: Pacov kapitalac švrćka parkom na Kanarevom brdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA