Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Srbije postaje počasni građanin Prijepolja

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nagradu opštine Prijepolje, 7. jula na Dan opštine Prijepolje, dobiće dr Zulkefil Bato Sadović za izuzetan doprinos u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Prijepolje.

  • 16
Aleksandar Vučić Foto: RINA

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

- Svaka opština u Srbiji bi trebalo da nominuje predsednika Vučića za ovo priznanje, jer to je jedini vid da se zahvalimo za požrtvovanost koju predsednik Vučić ima prema svim opštinama i svim pojedincima. Ja sam lično u razgovoru sa njim tražio i dobili smo sredstva za ove neke puteve što se rade i dobićemo još. Ja ne pamtim, mlad sam, ali u Prijepolju se nikada više nije radilo. Teško je sad da se vratimo na staru slavu, bili smo ispred opština u regionu, ali se vraćamo - istakao je predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić za agenciju RINA.

Nagradu opštine Prijepolje, 7. jula na Dan opštine Prijepolje, dobiće dr Zulkefil Bato Sadović za izuzetan doprinos u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Prijepolje. Počasnom konzulu Republike Srbije u Turskoj Zarifu Alpu biće dodeljena nagrada za izuzetane doprinose u razvoju lokalne samouprave opštine Prijepoelje.

Zahvalnicu Opštine Prijepolje dobiće Ministarstvo rudarstva i energetike na čelu sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović za izuzetan doprinos u unapređenju kvaliteta života građana opštine i ekonomski razvoj kroz unapređenje energetske efikasnosti i stabilnosti snabdevanjem električnom energijom. Potom, Ministarstvo turizma i omladine sa ministrom Huseinom Memićem za izuzetan doprinos kroz ulaganje u projekte u oblasti turizma. Zahvalnica će biti dodeljena i Kabinetu Ministra Edina Đerleka za regionalni ravnomerni razvoj u prethodnoj vladi za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju infrastrukture.

Zahvalnice će primiti i AD „Putevi Užice“ realizacijom infrastrukturnih projekata, zatim prf.dr Radoslav Svičević za afirmaciju opštine Prijepolje u Srbiji i inostranstvu, dr Zaga Popadić za humanitarni rad i afirmaciju opštine Prijepolje i Jovo Caković za razvoj i afirmaciju sporta u opštini Prijepolje i promociju opštine u zemlji i inostranstvu.

Prema odluci Skupštine biće dodeljene i 63 novčane nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Prijepolju, nosiocima Vukove diplome, đacima koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, sportistima i sportistkinjama koji su ostvarili uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima i dobrovoljnim davaocima krvi.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Primetili smo dejstva izviđačkih vazduhoplova sa i bez posade iz svih pravaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    3. jul 2024 | 22:55

    Bravo za Prijepolje, na pravi način pokazali zahvalnost i čast predsedniku.

  • Valentina

    3. jul 2024 | 23:37

    Ne samo Prijepolju u celoj Srbiji se nikada nije više radilo nego sada

  • Ena

    4. jul 2024 | 00:25

    Potpuno zasluženo . Svaka čast Prijepolju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA