Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Priština je pokazala da nije spremna za normalizaciju i dalje razgovore

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je nakon razgovora u Briselu rekao da je na trojnom sastanku uz posredstvo specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka Beograd insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, što je ključno pitanje za opstanak Srba i norčalizaciju.

  • 39
Petar Petković Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da je Priština pokazala da nije spremna za normalizaciju odnosa sa Beogradom i dalje razgovore u okviru tehničkog dijaloga.

On je nakon razgovora u Briselu rekao da je na trojnom sastanku uz posredstvo specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka Beograd insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, što je ključno pitanje za opstanak Srba i norčalizaciju, ali da je Priština pokazala da nikada neće formirati ZSO i da je politika premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija proterivanje Srba.

- Dijalog je jedino mesto za kompromisna rešenja, za razliku od prošle nedelje kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio spreman za razgovor, a kada je Kurti odbio da razgovara - rekao je Petković novinarima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Petković: "Upad kosovske policije u PŠ na KiM pokušaj izazivanja nemira i haosa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    3. jul 2024 | 07:43

    Predaju nikada necemo izabrati kao opciju i nikada se necemo sloziti oko toga ali je jedno sigurno nastavicemo da se borimo za nase interese.

  • Branko N

    3. jul 2024 | 07:34

    Formiranje ZSO je uslov svih uslova i dok to Priština ne uradi izlišno je o bilo čemu drugom pregovarati.

  • Ana

    3. jul 2024 | 07:39

    Petkovićev stav prema Zajednici srpskih opština je za svaku pohvalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA