Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić sa Tremontijem: Srbija ceni podršku Italije ka našem članstvu u EU

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Odličan sastanak sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom", napisao je Vučić

  • 27
Vučić, Đulio Tremonti Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i italijanskom delegacijom i tom prilikom poručio da Srbija ceni podršku Italije ka članstvu naše zemlje u EU.

"Odličan sastanak sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom. Čestitao sam gospodinu Tremontiju na uspehu koji je njegova partija postigla na skorašnjim izborima za Evropski parlament i izrazio nadu da će saradnja Srbije sa ovom institucijom, po njenom konstituisanju, biti unapređena i konstruktivnija", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

On je poručio da Srbija ceni podršku Italije ka članstvu naše zemlje u EU i pozdravlja usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan, koji je, kako je naveo, namenjen sveobuhvatnim reformama našeg regiona, čime je, kaže Vučić, EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija regiona produbi i intenzivira.

"Ponosni na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju i intenziviraju i izuzetno zadovoljni činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu", naveo je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    2. jul 2024 | 15:40

    Prijateljski odnosi sa Italijom se nastavljaju.

  • Mara

    2. jul 2024 | 15:39

    Srbija i Italija i dalje neguju medjusopno postovanji i podršku, što je od velike vaznosti za obe zemlje

  • Lala

    2. jul 2024 | 15:33

    Србија највећи спољнотрговински партнер Италије у региону

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA