Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Neverovatno je da Hrvatska preti Crnoj Gori zbog Rezolucije o Jasenovcu

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Neverovatno je da Hrvatska preti Crnoj Gori zbog Rezolucije o Jasenovcu

  • 8
Jasenovac, spomenik, Porfirije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je večeras da je neverovatno da Hrvatska preti Crnoj Gori na evropskom putu zbog Rezolucije o Jasenovcu, koju je Podgorica usvojila u petak.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Rezolucija o Jasenovcu šalje namernu politiku podele unutar te zemlje i da će Hrvatska preduzeti mere koje smatra primerenima za ovakve, kako je naveo, poteze "instrumentalizacije parlamentarne većine" s ciljem narušavanja odnosa Zagreba i Podgorice.

Brnabić je, komentarišući ovaj predlog u emisiji Hit Tvit na Pinku, rekla da smatra da je ovo velika i važna stvar.

"Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija zvaničnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili kosponzori srebreničke rezolucije", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da joj je neverovatno to da Hrvatska preti Crnoj Gori njihovim evropskim putem, dodajući da će biti zanimljivo videti da li će ih stvarno blokirati zbog rezolucije.

"Biće zanimljivo videti tu evropske vrednosti na koje se pozivaju", rekla je Brnabić.

Kako kaže, činjenica da u blizini Jasenovca postoji i dalje tabla na kojoj piše "Za dom spremni", govori više od svega.

Ona je rekla da i u Srbiji treba da se učine dodatni napori da se osveste "prijatelji iz Evrope kakav se genocid nad srpskim narodom dogodio u NDH".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Najveća vrednost ovog spiska: Sadrži identične podatke kao i Dianina kartoteka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    1. jul 2024 | 11:27

    Hrvatska ne negira zlocine koje je NDH radio i javno se osudjuje ustastvo. Svake godine predstavnici vlade idu na komemoraciju u Jasenovcu. Zakonima su zabranjeni ustaski znakovi i pozdravi. Ja znam da ce uvijek biti glasnih idiota, ali ja vam garantiram da je to manjina i da prosjecni covjek samo razmislja kako ce odraditi posao, zaraditi neku lovu, prehraniti obitelj, popiti pice s prijateljima. Ja ne znam nikoga da je uvrijedjen samom rezolucijom, ali je svima prozirno da je rezolucija pogurana iz Beograda kao odgovor na UN-ovu rezoluciju o Srebrenici. I to je ono zbog cega su u Hrvatskoj ostali iznenadjeni jer Srbija putem Crne Gore koristi Jasenovac u politicke svrhe Srbije. Ostaje pitanje zasto Srbija nije izglasala rezoluciju o Jasenovcu, posto su vecina zrtava tog genocidnog logora bili Srbi? Cesto imam osjecaj da namjerno vuku ove teme na koje se ljudi lako loze, samo da se ne prica o pravim problemima u drzavi. Inicirati svadju izmedju dva naroda koja su toliko kulturoloski slicni mi je nevjerojatno.

  • RS

    1. jul 2024 | 01:47

    Postovana Gospodo i Dame sta ceka Srbija sa rezoluciom o Jasenovcu i drugim Logorima koje su Hrvatski Fasisti sa saveznikom Nemackom podcinili nad Srbima , a u novom Ratu pobili ili proterali pola miliona Srba iz Hrvatske, zar i to nije Genocid? U Bosni pobino i proterano vise Srba nego Balija zar i tu nema pravde.Dokle vise taj fasizam i islamizam da drzi torturu nad Srbima? Srbija mora pod hitno da podnese tuzbe protiv Hrvatske,Njemacke i Bosne sa svim dokazma sta su radili i sta rade Srbskom Narodu. Ovo je sve licemerno i dok god Srbi sue bit ce sve gore. A o Siptarima da i ne pricam

  • нибрС

    1. jul 2024 | 06:47

    Нечувено је да Србија још увијек нема сличну Резолуцију...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA