Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijer Vučević na parastosu Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima u Ravanici

I. Ć.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Parastos je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun

  • 26
Miloš Vučević Foto: STRAHINJA AĆIMOVIĆ/Tanjug

U Manastiru Ravanica počeo je danas parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima, kome prisustvuju predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i više ministara.

Parastos je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun.

Parastosu, koji služe vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, prisustvuju i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanja Starović, koji je ujedno i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar kulture Nikola Selaković.

Premijera su u manastirskoj porti dočekali vladika Ignjatije i igumanija manastira mati Marija.

Kako je najavljeno, gosti će po završetsku parastosa otići da se poklone ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upale sveće, nakon čega će vladika Ignjatije i sveštenstvo služiti liturgiju.

Premijer Vučević prisustvovaće svečanoj sednici Vlade Srbije u Gradskoj kući u Kruševcu, koja će biti održana povodom praznika Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu.

Potom, premijer će položiti vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu i obratiti se, nakon čega je predviđen obilazak Taktičko - tehničkog zbora, odnosno prikaz naoružanja i opreme.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu će biti održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA