Vreme čitanja: oko 1 min.

Vulin: Srbija treba da pokaže zahvalnost Španiji

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Vulin komentarisao je potez španskog parlamenta koji je odbacio inicijativu katalonskih stranaka da Španija prizna tzv. Kosovo

  • 0
Lokalni izbori SNS 2024 Foto: Mileta Mirčetić

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zapitao se u čije ime Žozep Borelj, posle glasanja Španijе, traži da priznamo takozvano Kosovo?

"Većinom koja ne bi bila ostvarena ni u parlamentu Srbije, odbačena je inicijativa katalonskih separatista da Španija prizna takozvano Kosovo. Srbija treba da pokaže zahvalnost Španiji, ali i da njeni političari nauče kako se brani celovitost države bez obzira na partijske razlike. Posle glasanja Španije, moramo i da pitamo u čije ime Borelj traži da Srbija prizna takozvano Kosovo? U ime zemlje koja ga je poslala u Brisel ili administraciji u Briselu?", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin komentarišući to što je španski parlament odbacio danas inicijativu katalonskih stranaka da Španija prizna tzv. Kosovo dok sa druge strane španski političar i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj traži da Srbija prizna takozvano Kosovo.

(Telegraf.rs)

Video: Kao na filmu: Žandarmerija u Aleksincu odradila pokazno-taktične vežbe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA