Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivica Dačić sastao se danas sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma o operativnim aktivnostima koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) u Republici Srbiji, budući da će ovaj Sporazum dodatno ojačati našu saradnju u borbi protiv prekograničnog kriminala, sprečavanja svakog oblika krijumčarenja i kružnih migracija

  • 0
Ministar Dačić Komesarka EU Johanson Sporazum FRONTEX Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson, kojoj je poželeo dobrodošlicu u Beograd.

Ministar Dačić je pohvalio i ocenio veoma uspešnom dosadašnju saradnju sa Evropskom unijom, kao i sa delegacijom EU u Srbiji, koju je potrebno nastaviti i produbiti.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma o operativnim aktivnostima koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) u Republici Srbiji, budući da će ovaj Sporazum dodatno ojačati našu saradnju u borbi protiv prekograničnog kriminala, sprečavanja svakog oblika krijumčarenja i kružnih migracija.

Takođe, Dačić je zahvalio na donaciji 56 vozila, u okviru projekta IPA 2022 Individualna mera za unapređenje kapaciteta upravljanja granicom na Zapadnom Balkanu, koji finansira Evropska unija, a koja su namenjena graničnoj policiji Srbije, budući da će ova donacija ojačati kapacitete srpske policije u borbi sa iregularnim migracijama, posebno u patroliranju u blizini državne granice na nekategorisanim i teško prohodnim putevima.

Dačić i Johanson razgovarali su i o mogućnostima saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, borbe protiv krijumčarenja migranata, azila, upravljanja granicom, vizne politike i readmisije i povratka migranata u države porekla.

Evropska komesarka za unutrašnje poslove i migracije Johanson rekla je da je Srbija ključni partner EU u upravljanju migracijama duž ruta i da je svedočila odličnoj saradnji, na granici EU između srpskih graničara i kolega Fronteksa, protiv kriminala, krijumčara migranata i neregularne migracije, tokom prethodnih poseta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA