Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Ristić u radnoj poseti Banjaluci: Dat snažan doprinos razvoju saradnje između Srpske i Srbije

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovom posetom i konkretizovanim dogovorima dat je snažan doprinos daljem ubrzanom razvoju saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske

  • 1
Ministar Ristić u radnoj poseti Banjoj Luci Ministastvo informisanja i telekomunikacija

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić, sa članovima delegacije, učinio je 20. i 21. juna 2024. godine radnu posetu ministarstvima Vlade Republike Srpske.

Ministar Ristić i članovi delegacije, koju su činili državni sekretar Milan Dobrijević, pomoćnik ministra Katarina Tomašević, rukovodilac Nacionalnog kontakt centra za zaštitu dece na internetu Emina Beković i šef Kabineta Stanko Debeljaković, održao je niz sastanaka u Banjoj Luci sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojanom Vipotnikom, ministrom za naučno - tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željkom Budimirom, ministarkom prosvete i kulture Željkom Stojičić, ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Čubrilovićem i ministrom unutrašnjih poslova Sinišom Karanom sa kojima je detaljnije razmatrao modalitete saradnje definisane tokom sastanaka održanih u okviru nedavnog Svesrpskog sabora.

Istovremeno, na poziv Ministarstva informisanja i telekomunikacija u Banjoj Luci boravili su i v.d direktora JP "Pošta Srbije" Zoran Anđelković, v.d. generalnog direktora Radio televizije Vojvodine Goran Karadžić, direktorka Novinsko - izdavačkog preduzeća "Panorama - Jedinstvo" Rada Komazec, v.d. direktora JP "Emisiona tehnika i veze" Sava Savić i v.d. direktora AMRES Bojan Jakovljević koji su sa svojim partnerima u Republici Srpskoj takođe konkretizovali dogovore postignute tokom održavanja Svesrpskog sabora.

Tokom brojnih i intenzivnih sastanaka ministra Ristića sa ministrima u Vladi Republike Srpske, kao i direktora relevantnih javnih preduzeća i ustanova Republike Srbije i Republike Srpske, dogovoren je čitav niz aktivnosti koje se odnose na pružanje snažne i kontinuirane podrške Republici Srpskoj u okviru ubrzanog razvoja IKT sektora i celokupne digitalne agende, saradnje u oblasti javnog informisanja sa posebnim akcentom na obogaćivanje programskih sadržaja i jačanje infrastrukture Radio-televizije Republike Srpske, kao i zaštite dece na internetu.

Takođe, dogovorena je postepena implementacija najznačajnijih e - servisa koji već uveliko funkcionišu na području Republike Srbije, i to posebno onih u oblasti privrede (građevinarstvo), naučno-istraživačke delatnosti, informacionog društva i informacione bezbednosti.

Tokom boravka u Banjoj Luci ministar Ristić prisustvovao je i predstavljanju najnovijeg broja književnog časopisa "Stremljenja" koji već 64 godine objavljuje Novinsko - izdavačko preduzeće "Panorama - Jedinstvo" sa sedištem u Prišini, a gostovao je i u programu Radio televizije Republike Srpske.

Ovom posetom i konkretizovanim dogovorima dat je snažan doprinos daljem ubrzanom razvoju saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske koji za svoj osnovni cilj ima sveukupni intenzivni napredak Republike Srpske u brojnim oblastima. Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, na čelu sa ministrom Ristićem, i dalje će da podjednako odgovorno i posvećeno neguje, razvija i obogaćuje saradnju sa

relevantnim partnerima u Republici Srpskoj i time daje snažan doprinos afirmaciji svesrpskog jedinstva i zajedništva.

(Telegraf.rs)

Video: Primopredaja direktive Adolfa Hitlera za napad na Kraljevinu Jugoslaviju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA