Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić: UEFA visoko politizovana kada je primila Prištinu

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijači Hrvatske i Albanije su horski pevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja je okončana rezultatom 2:2

  • 2
Lokalni izbori SNS 2024 Foto: Mileta Mirčetić

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas, povodom dešavanja na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je predsednik FSS najavio da će podneti UEFA zahtev za kažnjavanje saveza Hrvatske i Albanije nakon skandiranja njihovih navijača, rekao da je za njega UEFA visoko politizovana kada je primila Prištinu u svoje redove.

"Nadam se da će kod naših momaka pritisci koji dolaze sa te strane da probude inat i dodatnu želju za borbom i veoma smo ponosni na njih. Između ostalog, poruke ‘ubij Srbina‘ i slično vam govore o lošoj klimi koju stvaraju pojedini ekstremni političari, pre svega Kurtijev etnonacionalistički režim, ali i neki drugi u regionu koji pokušavaju na svaki način da iskoriste širi geopolitički kontekst za svoje ciljeve koji nisu pohvalni", ocenio je Đurić za RTS.

Fudbalski savez Srbije (FSS) će od Evropske fudbalske unije (UEFA) tražiti najstrože moguće kazne za FS Hrvatske i Albanije zbog povika "Ubij Srbina" koji su se čuli tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu u sredu, rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Navijači Hrvatske i Albanije su horski pevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja je okončana rezultatom 2:2.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. jun 2024 | 12:06

    ONI CE BITI NAGRADJENI OD ZAPADNIH FASISTA !!! IMAJU PUNU PODRSKU BRISELA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA