Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpska lista: Napadi Rašića na predsednika Srbije su pokušaj dodvoravanja Kurtiju

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpska lista navodi da Nenada Rašića nijedan Srbin ne smatra svojim predstavnikom

  • 1
Srpska lista logo Foto: Wikimedia/ Djidash

Srpska lista je danas saopštila da su napadi ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića u privremenim prištinskim institucijama na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokušaj dodvoravanja Aljbinu Kurtiju i prikrivanja direktnih veza sa kriminalnim krugovima.

"Ko o čemu, Nenad Rašić, Kurtijev potrčko u dresu Kosova, o poštenju. Tako danas ovaj umišljeni političar, bez ijednog srpskog glasa, iznosi laži o predsedniku Vučiću i Srpskoj listi jer je svestan nivoa korupcije u kojoj učestvuje preko svojih saradnika", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Podseća se da Rašića nijedan Srbin ne smatra svojim predstavnikom, niti je glasao da bude na tom mestu.

"Njegove izjave su (date) samo sa jednim ciljem - da se dodvori njegovom šefu Aljbinu Kurtiju i prikrije direktna veza sa kriminalnim krugovima pod dirigentskom palicom njegovog pajtosa Radoice Radomirovića, a u šta je direktno upleten ministar policije Dželjalj Svečlja koji do danas nije utvrdio ko je koristio drogu u prostorijama opštine Leposavić, na čijem je čelu Ljuljzim Hetemi iz Kurtijeve stranke. Niti je odgovorio kada će uhapsiti Radomirovića koji po sopstvenom priznanju najbolje zna kako se pale automobili, podmeće eksploziv, i tako dalje", saopštila je Srpska lista.

U saopštenju se dodaje da "onaj isti Svečlja", koji je, kako se navodi, "uništavao vozila međunarodnih misija i sprovodio terorističke napade na imovinu međunarodnih organizacija" i "onaj isti Rašić koji nema nijedan glas", žele da objasne Srbima kako treba da podržavaju njih i Kurtija, a ne svoju državu, Srpsku listu i predsednika Vučića.

"Sve dok Kurti, Rašić i Svečlja napadaju predsednika Vučića i Srpsku listu, znaćemo da smo na dobrom putu i srpski narod će biti uz nas, pa i u ovim teškim vremenima", poručuju iz Srpske liste.

Istovremeno podsećaju Rašića, Svečlju i "njihovog patrona Kurtija", da duže od godinu dana koriste budžete opština na severu, kada je proneverena veća količina novca.

"Više desetina miliona evra je u tom periodu nestalo, a oni ni jednu jedinu rupu na putu nisu zakrpili. Pa kada govore o korupciji neka odgovore da li su sav novac potrošili na kupovinu narkotika, ili su nešto ostavili sa strane?" - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zlatan Elek: "I pored velike opstrukcije vlasti u Prištini, Srbi nisu odustali od glasanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA