Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić sa komesarom OEBS-a za nacionalne manjine o konstruktivnijoj saradnji

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šef srpske diplomatije podsetio je na pet ključnih nacionalnih prioriteta državne politike Srbije, koje je definisao predsednik Aleksandar Vučić

  • 0
Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sa Visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim Kajrat Abdrahmanov Foto: Tanjug/MSP/bs

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić istakao je prilikom razgovora sa Visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim, da Srbija pridaje veliki značaj dugogodišnjoj sadržajnoj i konstruktivnoj saradnji sa tom nezavisnom institucijom.

Uz pohvalu za dosadašnji rad institucije Visokog komesara OEBS za nacionalne manjine, a posebno lični angažman i postignuća ostvarena u protekle tri godine na pitanjima pod njegovom jurisdikcijom, Đurić je sagovorniku ponovio da Srbija ostaje iskreno posvećena zaštiti i nastavku unapređenja individualnih i kolektivnih prava pripadnika svih nacionalnih manjina koje žive na njenoj teritoriji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Šef srpske diplomatije podsetio je na pet ključnih nacionalnih prioriteta državne politike Srbije, koje je definisao predsednik Aleksandar Vučić, a među kojima je i negovanje identiteta, kulture, jezika, pisma, tradicija i vrednosti srpskog naroda i svih naroda koji žive u našoj zemlji.

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sa Visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim Kajrat Abdrahmanov Foto: Tanjug/MSP/bs

"Srbija se smatra najviše multietničkom državom na čitavom balkanskom području i jednom od najviše multietničkih država u Evropi sa 24 registrovana i aktivna nacionalna saveta nacionalnih manjina", naglasio je Đurić.

Visoki komesar Abdrahmanov preneo je zahvalnost ministru Đuriću za kontinuiranu podršku i izuzetnu saradnju institucije na čijem je čelu i Republike Srbije, podvukavši tom prilikom ulogu naše zemlje u regionalnoj stabilnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đurić: "Ovo definitivno nije pobeda onih koji su Srbiji hteli da stave žig"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA