Đurić se zahvalio na podršci Venecueli zbog očuvanja nacionalnih interesa Srbije

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Srbija, kako je naveo, visoko ceni nedvosmisleni stav Venecuele kada je reč o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić potvrdio je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Bolivarske Republike Venecuele Ivanom Hilom Pintom tradicionalno dobre i prijateljske odnose dveju zemalja i dva naroda.

U telefonskom razgovoru, šef srpske diplomatije zahvalio je na bezuslovnoj pomoći i podršci koju Venecuela pruža Srbiji u odbrani nacionalnih interesa, te još jednom istakao značaj uloge koju je Venecuela imala prilikom borbe Srbije u vezi sa Predlogom rezolucije o Srebrenici.

Srbija, kako je naveo, visoko ceni nedvosmisleni stav Venecuele kada je reč o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, te ukazao da će Srbija nastaviti da vodi svoju samostalnu i nezavisnu politiku, ali politiku stabilnosti i pomirenja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Pinto naveo je da Srbiju i Venecuelu karakterišu bratski i odnosi solidarnosti, i da Srbija uvek može da računa na podršku Venecuele i naglasio da da Karakas veoma ceni podršku Srbije unutar međunarodne zajednice.

Sagovornici su ocenili da dve zemlje imaju dugu tradiciju bilateralnih odnosa koja datira još iz 1882. godine, i da je potrebno raditi na proširenju saradnje u svim oblastima, kao i nastaviti sa redovnim susretima zvaničnika obe zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đurić: "Ovo definitivno nije pobeda onih koji su Srbiji hteli da stave žig"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA