≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Martinović uručio predstavnicima države Malavi non-paper o poziciji Srbije na Rezoluciju o tzv. genocidu

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razmatrani su dalji pravci bilateralne saradnje, kao i mogućnosti i potencijali u oblasti poljoprivrede od zajedničkih interesa

  • 2
Aleksandar Martinović Foto: Iva Petrović

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa ministrom poljoprivrede Republike Malavi Semjuelom Kavaleom i ambasadorom Republike Malavi Džozefom Džon Empingandžirom. U otvorenom i prijateljskom razgovoru obostrano je potvrđena opredeljenost za dalje jačanje i unapređenje veoma dobrih i tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje.

Razmatrani su dalji pravci bilateralne saradnje, kao i mogućnosti i potencijali u oblasti poljoprivrede od zajedničkih interesa. Ministar Martinović je ovom prilikom uručio predstavnicima Republike Malavi non- paper u vezi pozicije Republike Srbije na Rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici, te izrazio želju da Vlada Republike Malavi glasa protiv Rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Aleksandar Martinović Foto: Iva Petrović

"Srpski narod ne može biti kolektivno optužen za genocid, životno smo zainteresovani za mir u regionu, a usvajanje rezolucije bi predstavaljalo korak unazad i dovelo do novih tenzija i potencijalnih konflikata koji nikome nisu potrebni. Kao narodu koji vekovima poštuje tradicionalne hrišćanske vrednosti i neguje suživot sa svima, usvajanjem rezolucije bi se stavila neizbrisiva i neopravdana ljaga na sve prošle

i buduće generacije", naglasio je ministar Martinović.

On je dodao da bi žig genocida, koji bi bio stavljen na srpski narod usvajanjem rezolucije, predstavljao kršenje međunarodnog prava, stvorio tenzije u regionu, te srpski narod vratio u prošlost.

"Republika Srbija je čvrsto opredeljena za dalje unapređenje saradnje zemalja regiona i jačanje stabilnosti na dobrobit svih građana", zaključio je ministar Martinović.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: "Srbija najsnažnije moguće osuđuje zločine u Srebrenici"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA