Dačić: Problemi postoje, ali Vlada ne pada!

 
  • 0

"Je l mislite da sam lud da se sretnem sa Tačijem u uslovima kada će Vlada pasti zbog Smederevske Palanke ili Zaječara. Nemojte da ste smešni", kaže premijer Srbije

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da odnosi Srbije i Evropske unije nikada nisu bili bolji jer, kako je rekao, "ne želimo da lažemo jedni druge".

- Ranije smo imali prilike u kojima smo pre podne lagali EU, popodne naše partnere sa istoka, a uveče sami sebe. Ne želimo da lažemo jedni druge, nema šta da lažemo i učinićemo sve da našu zemlju približimo i uvedemo u EU - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da, prema rečima samih zvaničnika EU, odnosi Srbije i EU nikada nisu bili bolji i dodao da da će Vlada učiniti sve da EU ne postavlja uslove koje Beograd ne može da ispuni.

Ivica Dačić je takođe istakao da postoje problemi u Vladi Srbije, ali ne takvi da će zbog njihona i pasti.

- Nije valjda da mislite da će Vlada da padne zbog lokalnih vlasti? - zapitao se Dačić i dodao da, gde god je moguće, treba insistirati da vlast na lokalu bude kao i u Republici.

- Ja sam presrećan ako je razlog za pad vlade u lokalnoj vlasti, jer to znači da nemamo ozbiljnijih problema - naveo je on.

Prema njegovim rečima, treba praviti razliku između onoga što je najvažniji državni i nacionalni interes i problema koji postoje u funkcionisanju vlade.

Dačić je naveo da se od jutros dva-tri puta sastao sa prvim potpredsednikom Vlade iz Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, kao i da su bili u kontaktu tokom njegovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Je l mislite da sam lud da se sretnem sa Tačijem u uslovima kada će Vlada pasti zbog Smederevske Palanke ili Zaječara. Nemojte da ste smešni - rekao je on i nije želeo da odgovara na nova pitanja novinara.

Dinkić: Nesporazum na lokalu ne može da ugrozi Vladu

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da nijedan lokalni neporazum ne može da ugrozi republičku Vladu i da ih treba rešavati tamo gde i nastaju - na lokalu.

- Stranke vladajuće koalicije imaju apsolutno dobru saradnju i imali smo sednicu Vlade, a opozicija će još da sačeka na to da pravi svoju vladu - rekao je Dinkić.

On je rekao da Ujedinjeni regioni Srbije, čiji je predsednik, odvajaju lokalne probleme od drugih i da će sve što se dešava na lokalu biti i rešavano na lokalu.

(D. Z. / Beta)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA