Poslanici završili raspravu: Glasanje zakazano za sutra u 10 časova

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 23

Poslanici vladajuće koalicije su istakli da su oni pokazali dobru volju i suštinsku želju za dijalogom ispunivši zahteve opozicije

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras raspravu o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, a glasanje je zakazano za sutra u 10 časova.

Rasprava koja je trajala jedanaest sati protekla je mirno i poslanici su uglavnom govorili o izborima i razgovorima koji su se vodili između vlasti i opozicije, na inicijativu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, o preporukama ODIHR-a i zahtevima opozicije koji su se ticali poboljšanja izbornih uslova.

Poslanici vladajuće koalicije su istakli da su oni pokazali dobru volju i suštinsku želju za dijalogom ispunivši zahteve opozicije da bi ona izašla na izbore.

Izmene zakona treba da omoguće da se lokalni izbori, i to u onim lokalnim samoupravama u kojima nisu bili u decembru, održe 2. juna istovremeno sa beogradskim izborima koji su već raspisani za taj datum - što je bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima koji su vođeni.

Stranke opozicije Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA koje, kako su najavile, neće izaći na izbore 2. juna poručili su na sednici da za njih to "nisu izbori", dok su poslanici Narodnog pokreta Srbije, DS, Zeleno-levog fronta, Novog lica Srbije, Ekološkog ustanka i Pokreta slobodnih građana najavili da će nastupiti na izborima pod sloganom "Biram borbu".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    22. april 2024 | 22:48

    Nadamo se da opozija neće da pravi cirkus jer na izbore ćemo rado izaći i njima dokazati da ih nećemo.

  • Mina

    23. april 2024 | 07:16

    Bojkotaši će sada da se bune jer je po njihovom.

  • Milena

    23. april 2024 | 07:19

    Da vidimo krajnji domet opozicije na predstojećim izborima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA