Vučić se u Njujorku sastao sa predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom

 
T. U.
T. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 26

Prethodno, predsednik Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Mohamedom Abushahabom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom.

Prethodno, predsednik Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Mohamedom Abushahabom. On je ukazao na teške izazove koji stoje pred Srbijom i istakao da Srbija ne negira zločin koji se dogodio u Srebrenici.

"Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može da dođe do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže", naveo je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav''.

On je dodao da je zamolio ambasadora Abušahaba da prenese predsedniku UAE Mohamedu bin Zajedu zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni.

"S druge strane, ukazao sam na licemerje predlagača Rezolucije koji na ovaj način žele da povećaju politički pritisak na Srbiju i srpski narod u celini, skrećući time pažnju sa flagrantnog kršenja svih principa međunarodnog prava i pravde, kao i prava Srba, pogotovo na Kosovu i Metohiji", poručio je predsednik Srbije.

Pre toga, Vučić je prisustvovao prijemu u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, koji je organizovala stalna Misija Srbije pri UN, za stalne predstavnike država članica UN.

Prijem je organizovan nakon završetka sednice SB UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj UNMIK-a o Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    22. april 2024 | 22:35

    Podrška za predsednika i njegovu borbu za Srbiju.

  • Petar

    22. april 2024 | 22:27

    Ruski narod je nas vekovni prijatelj,a Vucic je saradnju sa Rusijom podigao na jos visi nivo

  • zivkag2306

    22. april 2024 | 22:35

    Realno, Rusija nas je uvek izvlacila u ovakvim situacijama u UN. Treba to postovati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA