Jehuda Bauer: U Srebrenici se desilo masovno ubistvo pripadnika jedne grupe od strane pripadnika druge grupe

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu Jehuda Bauer, koji se bavi pitanjima Holokausta i genocida govorio je o Srebrenici u dokumentarnom filmu

Profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu Jehuda Bauer smatra se u stručnim krugovima jednim od najvećih svetskih autoriteta za pitanja Holokausta i genocida. On je za potrebe dokumentarnog filma govorio o zločinu u Srebrenici.

On kao počasni predsednik predvodi Međunarodnu alijansu za sećanje na Holokaust. U intervjuu rađenom za potrebe dokumentaranog filma u produkciji Centra za društvenu stabilnost, profesor Bauer iznosi svoje stručno viđenje toga da li zločin u Srebrenici predstavlja genocid ili ne - piše NS uživo.

Kako može da se čuje u najavi dokumentarca, Bauer kaže da zločin u Srebrenici nije tipski slučaj genocida, već da je "u pitanju masovno ubistvo pripadnika jedne grupe od strane pripadnika druge grupe", kao i da takvih slučajeva, kroz istoriju, postoji na stotine.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre dva dana gostujući na TV Pink kako se nada da će se profesor Jehuda Bauer izjasniti po pitanju karaktera zločina u Srebrenici, što je izraelski profesor i učinio.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Velja

    21. april 2024 | 14:48

    Kad starci,žene i deca budu organizovano izmešteni autobusima sa lokacije gde se tvrdi da je bio genocid,onda ta tvrdnja pada u vodu! Naročito jer je vojska optužena za učinjeni genocid taj prevoz organizovala za sve koji ne žele da ostanu...osim vojnika i vojnih obveznika,kao i traženih za učinjeni ratni zločin nad drugom grupom,ili nacijom,stanovništva!!!

  • Đ

    21. april 2024 | 16:59

    Mnogo je organizovanih masovnih ubistava od strane jednih prema drugima duž reke Drine. Bilo je toga i pre Srebrenice, ali niko to ne pominje

  • Апокалипса

    21. april 2024 | 17:54

    Браво. Дакле највећи светски стручњак за Холокауст и геноцид, тврди да у Сребреници није било геноцида. То је све.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA