Francuski Le Figaro piše o predstojećoj poseti Vučića: "Makron će potvrditi podršku evrointegracijama Srbije"

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 69

Dva predsednika će govoriti takođe o jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, energetike, inovacija i vestacke inteligencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron sastaće se u ponedeljak uveče, 8. aprila, u Jelisejskoj palati. Oni će razgovarati o evropskim integracijama Srbije i odnosima Beograda i tzv. Kosova , saopštilo je Predsedništvo Republike Francuske.

O predstojećoj poseti predsednika Srbije Francuskoj piše i ugledni Le Figaro i navodi da će Makron tom prilikom "potvrditi svoju privrženost i punu podršku evrointegracijama Srbije" i "da normalizacija odnosa sa tzv. Kosovom čini sastavni deo procesa pridruživanja EU".

"Predsednik Srbije će, kako se očekuje, oko 20 časova doći u predsedničku palatu, a nakon zajedničke izjave za medije, dvojica lidera će imati večeru. Emanuel Makron će ovom prilikom, iskazati punu podršku evropskim integracijama Srbije, te da je normalizacija odnosa sa Kosovom sastavni deo procesa pridruživanja EU", navodi francuski list.

Kako ističu, pozivajući se na saopštenje iz Jelisejkse palate, dva predsednika će govoriti takođe o jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, energetike, inovacija i vestacke inteligencije.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    6. april 2024 | 10:17

    Poslace taxi po njega na aerodrom.

  • Karolina

    6. april 2024 | 10:46

    Veoma je važno što predsednik Vučić ima podršku predsednika Makrona za Srbiju i njen razvoj.

  • Zoran Kg

    6. april 2024 | 11:09

    To Francuz hoće da se vadi što ga je na godišnjicu Velikog rata stavio gde mu nije bilo mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA