Ana Brnabić na 20. godišnjicu pogroma: Ovaj datum će uvek ostavljati gorčinu u našem srcu i duši

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Te 2004. godine, odigralo se jedno od najvećih etničkih čišćenja od Drugog svetskog rata, u samom srcu Evrope, navela je Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić se na 20. godišnjicu Martovskog pogroma oglasila na svom Instagram profilu i istakla da će današnji datum uvek ostavljati gorčinu u našem srcu i duši.

"Ovaj datum će uvek ostavljati gorčinu u našem srcu i duši. Te 2004. godine, odigralo se jedno od najvećih etničkih čišćenja od Drugog svetskog rata, u samom srcu Evrope. Hiljade i hiljade ljudi srpske nacionalnosti proterano je sa svojih ognjišta, a uništeni su manastiri i istorijski spomenici nemerljive vrednosti, od kojih su mnogi bili pod zaštitom Uneska. Pored ovog brutalnog fizičkog nasilja, ovakvo ciljanje kulture, identiteta i istorije radi zatiranja svakog traga jednog naroda, jedna od najokrutnijih vrsta nasilja za koje znamo", navela je premijerka u postu na Instagramu.

Brnabić je navela da, dok je za Srbe na Kosovu i Metohiji svaki dan preživljavanje, svake godine posebno na ovaj dan emocije i gorčina koju osećamo su još intenzivniji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

"Jer ovaj datum u istoriji zaista oslikava dubinu stradanja naših srodnika. Zato nikada ne smemo dozvoliti da sećanje na ovaj datum izbledi. Moramo da se sećamo i obeležavamo ono što je izgubljeno – ako ne, onda pogrom koji je izvršen nad nama postaje uspešan... A današnja Srbija, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, odlučna je da to nikada ne dozvoli, niti da dozvoli da se još jedan ovakav događaj ikada ponovi", poručila je premijerka.

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA