Vučić sa predsednikom Tuaderom: Razgovaraćemo o sveobuhvatnom širenju saradnje

 
T. I.
T. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Predsednik Centralnoafričke Republike boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a juče ga je na Aerodromu Nikola Tesla dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će sa predsednikom Centralnoafričke Republike (CAR) Fostenom Arkanžom Tuaderom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje pre svega u sferi rudarstva, energetike i odbrane.

"Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja", napisao je predsednik na instagram nalogu @buducnostsrbijeav.

Vučić je najavio da će sa Fostenom Arkanžom razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje, pre svega imajući u vidu ogromne neiskorišćene potencijale u sferi rudarstva, energetike i odbrane, ali i u drugim oblastima u kojima se otvaraju znatne mogućnosti za rast i razvoj kroz zajedničke projekte i partnerstva.

Predsednik Centralnoafričke Republike boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a juče ga je na Aerodromu Nikola Tesla dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić stigao na Regionalni samit u Tirani o Planu rasta za Zapadni Balkan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija

    29. februar 2024 | 17:53

    Prijateljski odnosi su jako vazni, a Srbija svakodnevno radi na tome! Svaka cast!

  • Tas

    29. februar 2024 | 17:38

    Srbija produbljuje svoju saradnju sa CAR i to na prijateljskoj osnovi

  • ceca

    29. februar 2024 | 17:44

    Vučić, kroz najavljene razgovore, demonstrira liderstvo u izgradnji dugoročnih partnerskih odnosa, čime se postavlja temelj za održivu i prosperitetnu budućnost Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA