SDU: Nikolić vrši pritisak na pravosuđe!

 
  • 1

Stranka Žarka Koraća smatra da reakcija kabineta predsednika Srbije na odluku Osnovnog tužilaštva u Pančevu da odbaci krivičnu prijavu SNS za krađu izbornog materijala predstavlja pritisak vlasti na nezavisnost državnih institucija

Socijaldemokratska unija ocenila je da reakcija kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića na odluku Osnovnog tužilaštva u Pančevu da odbaci krivičnu prijavu SNS protiv nepoznatog lica za krađu izbornog materijala iz pančevačke škole predstavlja "pritisak vladajućih struktura na nezavisnost državnih institucija".

U saopštenju SDU, koje je potpisao potpredsednik stranke Miloš Adamović, navodi se da je ton saopštenja Nikolićevog kabineta "potpuno neprimeren" i ocenjuje da se njime upućuje "pretnja pravosudnim organima da će, ukoliko ne budu radili po volji vlasti, biti smenjeni, što predstavlja najavu čistke u pravosuđu".

"Poslednji napad na pravosuđe predstavlja krajnju opomenu da Srbija ulazi u period zabrinjavajuće političke nestabilnosti. Dosadašnji potezi vlade i predsednika ukazuju na opasnost da građanima Srbije predstoji teška borba za očuvanje osnovnih prava i sloboda", stoji u saopštenju SDU.

Kabinet predsednika Srbije sinoć je saopštio da brzina kojom je Osnovno tužilaštvo u Pančevu odbacilo krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica za krađu izbornog materijala nije primerena evropskim standardima i da je to pokazatelj neophodnosti reforme Tužilaštva.

Osnovno tužilaštvo u Pančevu odbacilo je krivičnu prijavu za krađu izbornog materijala u tom gradu, a povod za prijavu je bio pronađeni džak sa glasačkim listićima, koji su posle izbora 6. maja tadašnji čelnici SNS Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić pokazali pred Skupštinom Srbije, tvrdeći da je to dokaz da su izbori pokradeni.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kurtha

    18. oktobar 2012 | 19:49

    stranka zalizanog se sastoji od njegai njegovog drugo ja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA