Ministar Cvetković: Razgovarao sam o unapeđenju saradnje sa BiH

 
T. I.
T. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Cvetković je ukazao na respektabilnu robnu razmenu između dve zemlje koja iznosi više od tri milijarde evra

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa zamenikom premijera Federacije Bosne i Hercegovine Vojinom Mijatovićem, a teme sastanka bile su ekonomska situacija u obe zemlje i potencijali za unapređenje saradnje.

Mijatović obavlja i funkciju ministra razvoja, preduzetništva i zanatstva BiH, a ovo je bio prvi sastanak jednog ministra iz Vlade Federacije BiH i ministra iz Vlade Srbije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, ovaj sastanak predstavlja početni korak koji kroz prepoznavanje zajedničkih interesa doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Teme sastanka, kako se navodi, bile su ekonomska situacija u obe zemlje, potencijali za unapređenje saradnje i razmenu iskustava u oblasti politike razvoja malih i srednjih preduzeća, razvoj regionalne saobraćajne i poslovne infrastrukture kao preduslov za privlačenje stranih investicija.

Takođe, razgovaralo se i o organizaciji sajmova u obe zemlje i potencijalnom učešću BiH na EKSPO 2027 u Beogradu.

Cvetković je ukazao na respektabilnu robnu razmenu između dve zemlje koja iznosi više od tri milijarde evra.

„Srbija je lider u regionu kada su pitanju strane direktne investicije, a organizacija Svetske izložbe EKSPO 2027 biće ogromna šansa, kako za Srbiju, tako i za sve zemlje u okruženju, da celom svetu predstave svoje privredne i druge razvojne potencijale“, rekao je Cvetković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milan Dozet pred KRK: "Zvezda nikad ne pravi tenzije pred derbi, trofej nam mnogo znači..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA