Milićević: Vučić dokazao da Kurti radi na etničkom čišćenju Srba sa KiM

 
T. I.
T. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

On je posebno ukazao na činjenicu da se Aljbin Kurti u svom obraćanju pred SB UN pozvao na Rezoluciju Evropskog parlamenta protiv Srbije koja je usvojena na inicijativu dela srpske opozicije

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević istakao je da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u svom državničkom izlaganju pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija dokazao da režim Aljbina Kurtija sistemski radi na etničkom čišćenju Srba sa Kosova i Metohije.

"Predsednik Srbije je jasno dokazao da Aljbin Kurti sistemski i sistematski radi na kreiranju nepodnošljivih uslova života za srpski narod na KiM, i time izaziva nepopravljivu štetu ostanku srpskog naroda na KiM, a što po međunarodnom pravu predstavlja, zločin progona kao zločin protiv čovečnosti", naveo je Milićević.

Predsednik Srbije je celom svetu pokazao i dokazao da je režim Albina Kurtija glavna pretnja miru i stabilnosti u regionu, rekao je on, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Očekujem da posle ovog istorijskog govora predsednika Srbije, velike sile povuku jasne poteze koji će zaustaviti Kurtija i sprečiti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji", istakao je Milićević.

On je posebno ukazao na činjenicu da se Aljbin Kurti u svom obraćanju pred SB UN pozvao na Rezoluciju Evropskog parlamenta protiv Srbije koja je usvojena na inicijativu dela srpske opozicije.

"Dok predsednik Vučić u Ujedinjenim nacijama na najbolji način pokazuje kako se vodi odgovorna državna politika, deo opozicije priprema teren Kurtiju i jasno pomaže njegovu kampanju etničkog čišćenja Srba. Pitam se još jednom koliko morate biti pokvareni i zaslepljeni bolesnom mržnjom prema Aleksandru Vučiću da svesno služite najvećim neprijateljima Srbije i srpskog naroda", zaključio je Milićević u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Odgovori su jednostavni da bi se deca manje bavila prepisivanjem: Polaganje Male mature

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA