Vučić: Ne vidim razlog da se ne peva "Veseli se srpski rode" na proslavi u Skoplju

 
LJ. R.
LJ. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 21

Istakao je da se to pitanje ne postavlja zbog Skoplja nego zato što svi drugi misle da imaju pravo da Srbima drže pridike

Predsednik Srbije je najavio da će sutra prvi put prisustvovati svečanoj Svetosavskoj akademiji u Skoplju i istakao da nema nikakvog razlog da se postavlja pitanje da li na toj proslavi može da se peva i pesma "Veseli se srpski rode".

Naglasio je da će se pridružiti u pevanju te pesme.

"Sutra idemo u Skoplje na Svetosavsku akademiju, gde će se skupiti naš narod. Divan program su smislili. I napisali su mi da li može da ide za kraj, kao da je to sada neko veliko pitanje, da li može da ide pesma 'Veseli se srpski rode' koju treba da otpeva dete", rekao je Vučić tokom obilaska manastira Svetog Pantelejmona u Lepčincu kod Vranja.

Istakao je da se to pitanje ne postavlja zbog Skoplja nego zato što svi drugi misle da imaju pravo da Srbima drže pridike.

"Da Srbi nemaju pravo ni da žive, ni da pevaju, niti bilo šta, ali oni imaju pravo da nama sole pamet i šta ćemo da slavimo i kako ćemo da pevamo, i pritom da uvek budemo krivi. Naučili su na to još od 1945. godine i od tada se mi uvek nešto krijemo, skrivamo, od sopstvene senke bežimo, a nema nikakvog razloga za to", naglasio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fema

    26. januar 2024 | 12:58

    Uspostavljanje veza i podrška između Srbije i Makedonije kroz ovakve kulturne događaje je važno za jačanje međusobnog razumevanja.

  • Ana

    26. januar 2024 | 13:06

    Vučićeva odluka da prisustvuje Svetosavskoj akademiji u Skoplju pokazuje posvećenost očuvanju duhovnih vrednosti i tradicije.

  • Tomanija

    26. januar 2024 | 12:57

    Predsednik je hrabro istakao da će se pridružiti u pevanju pesme "Veseli se srpski rode", što je pohvalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA