Predsednik Konga pozvao Nikolića u posetu Kinšasu

 
  • 0

Nakon posete ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića Kongu, predsednik ove republike Džozef Kabila pozvao je i Tomislava Nikolića u posetu da bi razgovarali o mogućnostima bilateralne saradnje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić je, tokom Samita frankofonije u Kinšasi, razgovarao sa predsednikom Vlade Konga Avgustom Matatom i šefom diplomatije Rejmondom Cibandom, uz zaključak da se velike mogućnosti saradnje nalaze u poljoprivredi, izgradnji infrastrukture u Kongu i izvozu mašinskih proizvoda, saopšteno je danas u Beogradu.

Predsednik Konga Džozef Kabila pozvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića u posetu Kinšasi, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Mrkić u Kinšasi imao sastanke i sa ministrima spoljnih poslova Tunisa, Egipta, Južnog Sudana, Ekvatorijalne Gvineje, Togoa i Malija i razmene mišljenja sa šefovima delegacija Alžira, Laosa, Češke, Makedonije i Hrvatske.

Mrkić je razgovarao i sa predstavnikom Vojske Srbije iz kontigenta u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Kongu, kao i sa kongoanskim privrednicima koji posluju sa Srbijom.

(Telegraf.rs / FoNet)

 

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA