Vučić: Već od sutra novi predmeti u borbi protiv korupcije

 
  • 2

U mnogim lokalnim samoupravama su se radile mnoge protivpravne radnje, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sutra i narednih dana biti otvoreni novi predmeti u borbi protiv korupcije i kriminala.

- Očekujem koliko sutra i narednih dana da vidite neke nove predmete. U mnogim lokalnim samoupravama su se radile mnoge protivpravne radnje - rekao je Vučić.

On je naveo da je u pitanju dugotrajan proces, a odgovorio je i na pitanje da li će se istrage sprovoditi tamo gde je na vlasti SNS.

- Svi će odgovarati gde god tužioci nađu protivpravne radnje - rekao je Vučić i dodao da će postupci biti sprovedeni protiv lokalnih samouprava u kojima je na vlasti DS samo u slučaju da protiv njih postoje dokazi, a ne na osnovu pisanja medija.

Na pitanje da li ima pomaka u predmetu "Nuba invest" Vučić je odgovorio da je to stvar tužioca.

- To je stvar tužioca. Ako me pitate da li neko iz državnih organa ima nekih novih ideja o proceni štete, što bi možda moglo da navede tužioca da promeni stav, ima. Ali to je stvar tužioca - rekao je Vučić.

Vučić: Biće kadrovskih promena u SNS

Lider SNS-a je izjavio da će doći do promena u oko 30 do 40 opštinskih odbora SNS, u cilju podmlađivanja stranke i stvaranja bolje partijske strukture.

- Doći će do promene u oko 30 do 40 opštinskih odbora Srpske napredne stranke. Naš cilj je podmlađivanje stranke i stvaranje bolje partijske strukture, naročito nakon detaljne analize izbornih rezultata - rekao je Vučić za "Danas".

List navodi da nova kadrovska i organizaciona rešenja u više desetina lokalnih odbora te stranke treba očekivati do kraja godine.

- Nema tu mnogo da se priča. Oni koji su loše radili i nisu zabeležili dobar rezultat na lokalnim izborima nemaju čemu da se nadaju. Biće zamenjeni mlađim, ambicioznijim ljudima, koji će mnogo više da grebu za sopstvenu stranku - naveo je list reči sagovornika bliskog vrhu SNS.

"Danas" podseća da je Vučić, na Izbornoj skupštini SNS, kao novi predsednik te stranke najavio da će naprednjaci drastično podmladiti stranačko rukovodstvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile markovic

    15. oktobar 2012 | 17:33

    Ma nemate vi m... da dodjete u Apatin kod najmoćnijeg čoveka u Srbiji Žike Smiljanića. On kupuje sve što mu se prohte. Troši milione evra a za to nema nikakvog pokrića. Apatinski velnes centar, Robno transportni centar, kuglana, banja Junaković, spomenici od desetine miliona dinara bez tendera i konkursa, medijska blokada, rodbinsko i stranačko zapošljavanje, pronevera samodoprinosa... Nemate vi toliko prostora koliko je Žika do sada para potrošio, a niko mu ništa ne može. Ima čovek sti i jednu funkciju i jedini je u Srbiji koji već dve decenije obavlja duple funkcije. A tvoji naprednjaci su mu najveći poltroni i napravili su najslabiji rezultat u Srbiji. Hapsi takve VUčiću i narod će te slaviti. Spasi ovu opštinu dok još ima šta spasavati, jer nam odoše deca, a ako hoće posao moraju se učlaniti u SPS!

  • silver price

    15. oktobar 2012 | 12:33

    Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će doći do promena u oko 30 do 40 opštinskih odbora SNS, u cilju podmlađivanja stranke i stvaranja bolje partijske strukture.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA