KOŠTUNICA: Podržavamo novu vlast u borbi protiv korupcije!

"Providno je i neozbiljno objašnjenje da je Brisel postavio zahtev za poštovanje teritorijalnog integriteta Kosova zato što je neko u Srbiji pominjao podelu Kosova, onda bi to i napisali", kaže predsednik DSS

  • 0

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže da najnoviji izveštaj Evropske komisije pokazuje da EU nastavlja politiku ucena i pritisaka na Srbiju kako bi se omogućilo stvaranje nezavisne države Kosovo.

Lider DSS je pohvalio novu vlast zato što se “slepo ne klanja Briselu, niti se drži dogme da EU nema alternativu”. Koštunica navodi da će s kritikama nove vlasti sačekati da protekne prvih 100 dana mandata.

- Providno je i neozbiljno objašnjenje da je Brisel postavio zahtev za poštovanje teritorijalnog integriteta Kosova zato što je neko u Srbiji pominjao podelu Kosova, onda bi to i napisali. Kada se traži poštovanje teritorijalnog integriteta, jasno je da se to odnosi na državu, a Kosovo za Srbiju nije država. Dakle, Brisel ne zahteva da se poštuje teritorijalni integritet Srbije, nego Srbiju uslovljava da poštuje teritorijalni integritet Kosova. Srbija ni po koju cenu ne sme pristati na ovu ucenu - rekao je on.

Koštunica smatra da je nova vlast ozbiljno krenula da se obračuna s  korupcijom i dodaje da će je DSS u tome podržati.

- Nova vlast je ozbiljno krenula u borbu protiv korupcije i mi ćemo podržati tu borbu, jer je to u interesu Srbije i nije partijska stvar - rekao je on.

(D. Z. / izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA