Potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica: Če Gevara je bio i ostao večna inspiracija svim slobodoumnim

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Uvek ćemo se, vođeni idejom velikog Če Gevare, boriti da naša Srbija ostane slobodna i nezavisna", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica

Potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica podsetio je da se danas navršava pedeset i šest godina od pogibije Ernesta Če Gevare, legendarnog revolucionara i jednog od najvećih boraca protiv zapadnog imperijalizma i neokolonijalizma.

"Če Gevara se borio za svet kakav milioni stanovnika širom planete i danas žele i sanjaju. Svet slobodnih, ravnopravnih i jednakih. Svet koji će biti pošteniji, pravedniji, koji će svim narodima dati šansu da žive životom dostojnim čoveka. Zbog veličine svoje ideje i beskompromisnog žrtvovanja za svoju ideju, Če Gevara je bio i ostao večna inspiracija svim slobodoumnim i progresivnim snagama, pre svega nama istinskim levičarima.

Uvek ćemo se, vođeni idejom velikog Če Gevare, boriti da naša Srbija ostane slobodna i nezavisna", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA