Vučić: Videćemo da li će svedok ubistva Mijailovića dobiti status zaštićenog svedoka

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 24

Predsednik Vučić je rekao da je za nas veoma važno što je svedok to lično video i čuo

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se u narednim danima videti da li će svedok ubistva Bojana Mijailovića u selu Banjska na KiM dobiti status zaštićenog svedoka.

"Da li će on dobiti poziciju ili ulogu zaštićenog svedoka, to ćemo da vidimo u danima koji su pred nama. On je očevidac, on je svedok, on je to svojim očima video, a nije neko ko ima posredna saznanja, jer mu je neko nešto rekao", istakao je Vučić u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

Predsednik Vučić je rekao da je za nas veoma važno što je svedok to lično video i čuo.

"I to je ono što je važno za nas, niko se oko toga u svetu nije uzbudio, niti će", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je napomenuo da ne može da govori o svim saznanjima iz policije i šta je sve rečeno, kao i da tu ima interesantnih detalja.

"Želim da pokažem ovo ljudima, ovo je automatska puška M70 u naoružanju policije tzv. Kosova, koja je jurila i progonila, između ostalog, i sa tim puškama Srbe na severu KiM, koja je proizvedena u Kragujevcu. Sve su to naše puške, nije samo ta", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Printskrin: TV Happy

Dodao je da se na jednoj slici manastira Banjska opet vidi puška M70, kod pripadnika tzv. specijalne kosovske policije.

"Jesmo li mi njima to zvanično prodali, pa ne, nismo. Nema nikakvog traga, ali niko ne pita odakle njima 20 puta više pušaka, nego što su ih tamo pronašli, koje su proizvedene u Srbiji. Dečije igre... naših pušaka možete da vidite puta 1.000 u Ukrajini u odnosu i na jedne i druge na KiM, pa to niko ne pita, sa obe strane. Kako, Bog sveti zna. Ali to je u savremenom svetu toliko glupo pitanje, da nemam reči", naveo je Vučić.

Kako je rekao, postavlja se pitanje, da li si ti imao interes i jesi li želeo da nešto tako uradiš ili ne.

"Drugo da vidimo, šta su u stvari ti ljudi radili, a šta je u stvari bila njihova namera, pa da vidimo. Kada slušam gluposti o tome iz Prištine, to što govore - agresija, napad, treći srpski ustanak, to je lajt varijanta, ali ono o čemu oni govore, da bi se dodvorili ovim drugima, to su priče o Donbasu i o Krimu, a pri tome takve gluposti izgovaraju kada to govore. Pa nismo mi ti koji cepamo deo teritorije nečije zemlje", naglasio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Paljenje sveća za nastradale u Banjskoj, dok je policija na svakom koraku u selu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    2. oktobar 2023 | 21:58

    Jako je bitno da se otkrije istina jer nasi stradali heroji to zasluzuju!

  • Sanja

    2. oktobar 2023 | 22:12

    Pravda nam je jedini cilj, predsednik kao i do sada mora da stiti svedoke i svoj narod, bravo

  • Isidora

    2. oktobar 2023 | 22:04

    Veliko hvala predsedniku Vučiću što je javno istakao važnost ovog svedoka i njegovog svedočenja. Svaki trag koji može dovesti do pravde je od ogromne važnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA