KFOR: "Kosovska policija obavestila nas je o hapšenju trojice Srba tek dan kasnije"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U sredu, 20. septembra uhapšeni su Zoran Kostić u Prilužju, Ilija Elezović u Kosovskoj Mitrovici i Dragan Milović u Zvečanu koji se terete za navodne ratne zločine i njima je određen pritvor do 30 dana

Misija KFOR saopštila je danas da ju je tzv. kosovska policija obavestila o hapšenju trojice kosovkih Srba tek dan nakon što se to desilo.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu podseća se na izjavu generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga da postoji potreba za koordinacijom i bliskim konsultacijama između vlasti u Prištini i KFOR-a za bilo kakvo raspoređivanje koje može uticati na bezbednost na Kosovu.

"Takođe je jasno rekao da očekujemo blagovremene i smislene konsultacije o bilo kojoj akciji Kosovskih bezbednosnih snaga ili kosovske policije koja bi mogla da utiče na bezbednosno okruženje", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi komandant KFOR-a, general-major Anđelo Ristuća, ostaje u redovnom kontaktu sa tzv. kosovskom policijom i Misijom vladavine prava koju predvodi EU, "u skladu sa procedurom za prethodnu koordinaciju koja je već dogovorena između ovih subjekata".

U sredu, 20. septembra uhapšeni su Zoran Kostić u Prilužju, Ilija Elezović u Kosovskoj Mitrovici i Dragan Milović u Zvečanu koji se terete za navodne ratne zločine i njima je određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    22. septembar 2023 | 10:02

    A za Srbe i Srbiju Kforu na čijoj se teritoriji nalaze baš ih briga. Videli smo to i kod protesta, izdvoje protestane koji mirno sede i predaju Albancima da ih premlaćuju i zatvore... Od 1999.pokazuju da su tu da štite separatiste i ubice (pustili i štite teroristu koji je minirao autobus pun Srba)...da ti isti terorišu Srbe i bez ikakvog razloga pucaju i na decu samo zato šta su Srbi. Da nateraju Srbe da napuste svoja ognjišta zbog straha za živote dece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA