Stefanović: Spremni smo za izbore, nismo zadovoljni Beogradom!

 
  • 0

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS kazao je da zarad partijskih kalkulacija ta stranka neće odustajati od borbe protiv korupcije i da će odgovarati svako "ko je stavio ruku u državnu kasu"

Ukoliko ne možemo da sprovodimo borbu protiv korupcije i kriminala, kao i druge reforme koje će omogućiti bolji život za naše građane, spremni smo da idemo na nove izbore, izjavio je predsednik Narodne skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović.

Na pitanje da li se SNS sprema za izbore jer nije zadovoljna saradnjom sa SPS i premijerom Ivicom Dacićem, Stefanović je za "Danas" istakao da za sada postoji volja čitave Vlade da se ti planovi sprovode. Upitan može li sujeta premijera i prvog potpredsednika da bude okidač za lomove u vladajućoj koaliciji, Stefanović kaže da su interesi građana na prvom mestu.

- Aleksandar Vučić ne bi nikada dozvolio da njegova sujeta bude ispred interesa građana. Dok ova koalicija radi u korist Srbije, ne morate da brinete za njen opstanak - kazao je Stefanović.

On je objasnio da je borba protiv korupcije "programsko opredeljenje SNS" i da "zarad partijske kalkulacije nikada nećemo biti spremni da odustanemo od ovog principa".

Na pitanje da li je Vučić tražio i njegovu podršku za eventualno hapšenje nekog člana Vlade, Stefanović je rekao da će Vučić uvek imati njegovu podršku u borbi protiv korupcije, ne želeći da, kako je rekao, komentariše spekulacije koje su se pojavile u javnosti da bi to mogao da bude ministar Milutin Mrkonjić.

On je negirao navode opozicije da je tokom rasprave o ukidanju imuniteta Oliveru Duliću pokazao pristrasnost, kao i da napadima na bivše ministre vlast nastoji da u drugi plan stavi poskupljenja i težak život građana.

- Naša poruka je jasna - svako ko se usudio da stavi ruku u državnu kasu moraće da odgovara - rekao je Stefanović.

Potpredsednik SNS je, takođe, izjavio da u SNS nisu zadovoljni kako sve funkcioniše u Beogradu i da će uskoro u stranci i sa građanima razgovarati na tu temu.

On je na pitanje da li je tačno da SNS nema većinu za rušenje sadašnje vlasti u Beogradu ili da ima dogovor s gradonačelnikom Draganom Đilasom rekao da nije tačno ni jedno ni drugo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA