Vučić poslao poruku iz Budimpešte: Moja politika je da samostalna politika, a ne sedenje na dve stolice

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 23

Kako je rekao, naša politika je da donosimo samostalne odluke, nalazimo se na evropskom putu, ali vodimo brigu o našim državnim i nacionalnim interesima.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić otišao je u zvaničnu posetu Mađarskoj odakle je poručio da je njegova politika samostalna i nezavisna Srbija, na evropskom putu, ali koja čuva svoje nacionalne interese, brine o sebi i sama donosi odluke, a ne sedenje na dve stolice.

"A ne da nam neko drugi odluke. Pogledajte neke druge zemlje u okruženju, njima određuju i ko će da im kuva kafu u njihovim vlada. I to ih zovu ambasadori nekih zemalja koji kod nas ne smeju, osim na zvaničnim prijemima, ni da dođu i pitaju nešto drugo", rekao je Vučić u izjavi za srpske medije u Budimpešti.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Boška Jakšića da je doveo Srbiju u ćorsokak, a da sada kuka jer ne može više da sedi na više stolica, Vučić je odgovorio da već 11 godina sluša priču kako je došao kraj njegovom sedenju na dve stolice.

"Ja nikoga na obmanjujem ni jednog sekunda. I Jakšiću i ovima na zapadu i ovima na istoku kažem jedno te isto. Mi imamo jednu, srpsku stolicu. Ponosan sam na tu stolicu i baš me briga za vaše stolice, nikome od nas nisu potrebne. Mi hoćemo da imamo svoju stolicu, naša stolica je naša poltika, da mi donosimo svoje odluke o politici", poručio je Vučić.

Kako je rekao, naša politika je da donosimo samostalne odluke, nalazimo se na evropskom putu, ali vodimo brigu o našim državnim i nacionalnim interesima.

"Da li je to zabranjeno ili bih bio dobar samo ako bi bio nečiiji sluga i ispunjavao naloge. Tada bih bio dobar, šta će nam onda vlada: Postavite onda Jakšića, Milivojevića, Tepić, oni će iovako da ispunjavaju naloge i reći pogledajte kako divnu politiku imamo. A Srbija je propadala kao što je propadala od 2000. do 2012. kada smo imali pošlušnike koji su ispunjavali tuđe naloge, a usput su bili i potpuno nesposobni", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše pisanje "Tajmsa" da je Vučić balkanski Al Kapone i Don Vito Korleone, predsednik Srbije je odgovorio da to nije napisao Tajms, već poslanik Demokratske stranke Srđan Mlovojević.

"Oni su svi u regionu stavali u naslov da sam ja Al Kapone kao da je to rekao Tajms, a ne, Srđan Milivojević. Sada zamislite da neko mrtav ozbiljan uzima Milivojevića, stavlja ga u novine i ja sada treba to da komentarišem Srđana Milivojevića. Hvala Tajmsu na drugom delu da sam mirotvorac bez kojeg ni najjači ne mogu, to su oni rekli", rekao je Vučić.

Kako je dodao, tako se vodi kampanja, nađete nekog poput Milivojevića koga, kako smatra, ne sluša niko da biste iskoristili da stavite u naslov šta želite.

"Onda se, da vas neko ne bi tužio, ogradite se na taj način, a u tekstu nema ništa, kao i obično. Znate koliko se ja nasekiram zbog tih tupavih tekstova. Iz toga gledam koje su političke namere nekoga, a da o meni pišu lepo zabrinuo bih se jer bih znao da nisam dovoljno brinuo o srpskim nacionalnim interesima. Kada pišu loše, znam da pošteno i odgovorno štitim srpske državne i nacionalne interese", poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: "Zamolio sam Orbana da ubrzaju rad na pruzi, spremamo se i za zimu i grejnu sezonu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    20. avgust 2023 | 16:52

    Srbija nikada nije sedela na dve stolice vec je uvek isticala da je samostalna i nezavisna država.

  • Ksenija

    20. avgust 2023 | 16:40

    Vučić vodi nezavisnu politiku i čuva nacionalne interese,to je pravi predsednik.

  • Mara

    21. avgust 2023 | 00:37

    Srbija vodi neutralnu i samostalnu politiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA