Tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu za ratni zločin protiv Srbina

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Kosovske vlasti ovog muškarca terete za zločine navodno počinjene u periodu 1998-1999 godine u regionu Vučitrna

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv još jednog muškarca srpske nacionalnosti sa inicijalima S. T. zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, prenosi Kossev.

Kosovske vlasti ovog muškarca terete da je u periodu 1998-1999 godine u regionu Vučitrna "pojedinačno i u saučesništvu sa drugim licima, kao učesnik srpskih policijskih i vojnih snaga doprineo ubistvima, racijama, premlaćivanju, maltretiranju, hapšenju, mučenju, okrutnom i nehumanom postupanju, držanju u uslovima ropstva, deportacije i proterivanja hiljade albanskih civila kao i pljačke, paljenja i uništavanja kuća civilnog stanovništva albanske nacionalnosti koje nije direktno učestvovalo u sukobu“.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je on tako ozbiljno narušio pravila međunarodnog prava tokom rata.

"Ovim radnjama okrivljeni S. T. u saizvršilaštvu sa drugim nepoznatim pripadnicima pomenute jedinice srpske policije i drugim naoružanim i uniformisanim licima počinio je krivično delo ‘ratni zločin protiv civilnog stanovništva'“, naveli su iz tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Video: Supruga uhapšenog policajca: Od 2013. godine je u službi, sad ga optužuju kad je skinuo uniformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PR 1

    12. jul 2023 | 18:00

    Ako je kriv u zatvor a ako nije oslobodiće ga sud,to je procedura svuda u svetu.

  • Kalina

    12. jul 2023 | 18:20

    Kosovske vlasti redom optuzuju i osudjuju Srbe a sta Radi NASA Srpska vlast ?? zasto Srbi ne osudjuju Kosovske ubice 8 koljace nad Srbima ?? koja je ovo misterija ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA