Brnabić: Kurti izaziva novu eskalaciju kako bi izbegao obaveze iz sporazuma

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 29

Brnabić je, u izjavi za medije u Londonu apelovala na međunarodne partnere da pomognu Beogradu da sačuva mir i satbilnost i nastave da insistiraju na implementaciji svih sporazuma.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, komentarišući najnovija dešavanja na severu KiM, da je reč o novoj provokaciji kako bi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izazvao novu eskalaciju i nov talas nasilja i tako izbegao obaveze iz Briselskog i Ohridskog sporazuma, koje uključuju formiranje Zajednice srpskih opština, prenosi Tanjug.

Brnabić je, u izjavi za medije u Londonu apelovala na međunarodne partnere da pomognu Beogradu da sačuva mir i satbilnost i nastave da insistiraju na implementaciji svih sporazuma.

Ona je rekla da je sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom razgovarala juče o tome kako da se unapredi situacija u regionu Zapadnog Balkana, a da su se dotakli i teme Kosova i Metohije

- I kako možemo da napravimo bolju saradnju u tom smislu i bližu komunikaciju između Velike Britanije i Srbije, a posebno se dotekli teme KiM - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je sa Pičom razgovarala i o tome da, "ne samo da Kurti nije implementirao Briselski sporazum", već je, kako je navela, on aktivno radio, "vukao poteze direktno suprotne onome sto stoji u Briselskom sporazumu".

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šolim

    13. jun 2023 | 19:04

    To je tako očigledno, ali kako na to reaguje zapad. Srbi postaju sve nezadovoljniji jer su izloženi svakodnevnim pritiscima. Hoće li mu neko stati konačno na put ili će na kraju morati da reaguje vojska Srbije kako bi zaštitila svoj narod.

  • A. P

    13. jun 2023 | 19:06

    Neko Kurtija nagovara i precutno deluje, Kurti je njihov poslusnik. Kada ga budu iskoristili dobrice sut kartu.

  • Neven

    13. jun 2023 | 20:52

    Srpska vlast ističe da su mir i stabilnost neophodni za prosperitet regiona i poziva Kurtija da preuzme odgovornost za svoje postupke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA