Gradonačelnik Novog Sada novim videom podsetio na ulaganje u zdravstvo: "Ono je temelj snažne zajednice"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Za izgradnju i opremanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izdvojeno je 487 miliona dinara

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić novim videom na svom Instagram profilu istakao je da je za sugrađane zdravstvo jedan od prioriteta Grada i podsetio koji su projekti urađeni u proteklih 11 godina.

Tako je za kovid bolnicu na Mišeluku, i njeno opremanje, izgrađenu u rekordnom roku 2021. godine, uloženo četiri milijarde i 200 miliona dinara. Na drugom kraju grada, na Adicama, izgrađen je i opremljen dom zdravlja u vrednosti od 295 miliona dinara, prenosi NS Uživo.

Rekontrukcija i opremanje DZ “Novi Sad” na Limanu, nakon 44 godine, a u najveći objekat primarne zaštite u Srbiji uloženo je milijardu i 200 miliona dinara. Nakon rekonstrukcije 10.000 kvadrata, ovaj dom zdravlja dobio je prestižnu nagradu za objekat najveće energetske efikasnosti u ovom delu Evrope.

Za izgradnju i opremanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izdvojeno je 487 miliona dinara.

- Zdravstvo je temelj snažne i prosperitetne zajednice. Naš je prioritet unapređenje zdravstvenog sistema u našem Novom Sadu, a svi napori usmereni su ka stvaranju održivog zdravstvenog sistema koji je u stanju da odgovori na sve potrebe građana. Ulaganjima u najnoviju tehnologiju, stručno osposobljavanje zdravstvenih radnika i stvaranje adekvatne infrastrukture, Grad Novi Sad je proteklih godina obezbedio kvalitetne i pristupačne uslove dostupne svim građanima. Na ovoj mapi je samo deo investicija i projekata.. a ovo je tek početak - stoji na zvaničnom Instagram profilu gradonačelnika.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

(Telegraf.rs)

Video: Ljudski život ne možemo vratiti: Đurić položio venac povodom godišnjice rušenja Varadinskog mosta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA