Vučić iz Sremske Mitrovice: Svet klizi u dodatnu eskalaciju i ubrzavanje sukoba

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 52

Predsednik Srbije obišao je Sremski okrug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Sremskom okrugu. Građanima se obratio sa centralnog gradskog trga u Sremskoj Mitrovici. Njegovom obraćanju prethodilo je intoniranje srpske himne. Na skupu je bilo oko 10.000 građana. Dočekan je povicima "Aco Srbine!".

- Mnogo puta sam bio u Sremskoj Mitrovici i nikada ovoliko ljudi nije bilo. Hvala što ste ovde. Govoriću o onome što se nadvilo i nad našom zemljom kao velika opasnost.  Postoje stvari o kojima ne mogu javno da govorim. Moram da budem gospodar svake neizgovorene reči. Znam ja da ste vi ovde zato što vas iste brige more. Sud u Hagu izdao je nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina - rekao je Vučić vest koja je nedavno objavljena, na šta su se iz publike čuli zvuižduci.

- Svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba. I jedni i drugi će da igraju na sve ili ništa. Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve one koji nisu bili najoštrije okrenuti protiv Ruske Federacije. Svestan sam situacije sa kojom ćemo mi da se suočimo. Biće nam teže u Ohridu. Moraćemo da budemo odgovorni. Nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata. Treba da izbegnemo učestvovanje u tuđim sukobima. Moj posao je da budem ako je potrebno i bezdušan da bih sačuvao našu decu, to je moj posao i tog posla ću da se držim. Imamo bezbroj primera kroz istoriju neodgovornog ponašanja. Uvek smo podilazili emocijama. Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a danas se okrenulo još jedanput naopačke. Igraće do uništenja. Za nas je spas samo da ni u čemu ne učestvujemo. Mi Srbi i građani Srbije samo želimo mir i samo tražimo da nas ostave na miru, da budemo svoj na svome.

- Ima mnogo, izvinite što koristim tu reč, budala u našoj zemlji koji bi nas sa lakoćom uvukli u sukobe. Mi moramo da budemo u razgovorima posebno zbog toga što mnogo njih želi da slomi kičmu slobodarskoj Srbiji. Sada nam je više nego ikada potrebna mudrost, a ne budalesanje. Došao sam da govorim o onome što smo uradili - ne mogu. Verujem da ćemo biti u stanju da još investitora dovedemo. Kao da su svi poludeli, ni sa kim ne možete mirno da razgovarate, niko ne želi mir, ništa nas dobro ne čeka po tom pitanju u svetu. Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu politiku.

- Ja nemam nikakav račun u inostranstvu, nemaju čime da me ucenjuju. Šta god radili braniću i čuvaću Srbiju i od vas i od ovih spolja - rekao je Vučić dok je masa klicala "Aco Srbine". Molim vas da spustimo loptu i da čuvamo svoju zemlju. Moramo prugu da gradimo, vrtiće, sve možemo da napravimo samo ako budemo čuvali mir. Brinem svim srcem,. U trenutku kada su mi pokazali ovu današnju vest samo što se nisam srušio jer znam šta to znači za našu zemlju. Ne postoji rat, a da smo ga mi izbegli. 'Ajde da probamo sebe jedanput da sačuvamo. Dajte da pričamo o robotima, o novim fabrikama, a ne o tome kako ćemo da ratujemo. Izvinite što danas govorim potpuno drugačijim tonom od onog kako sam planirao.

- Suviše sam mator da bih bio obradovan pokličima. Daću sve od sebe da na najodgovorniji način čuvam svaku našu kolevku i svaki pedalj naše zemlje Srbije. Nadam se da ćemo uskoro imati i nenke bolje vesti iz sveta. Da otvorimo fabriku, dom zdravlja, bolnicu...

Prethodno je boravio u Staroj Pazovi, Inđiji, Rumi i Šidu.

Predsednik je boravio u Staroj Pazovi, gde je obišao proizvodni pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš“. U Donjem Tovarniku dočekali su ga Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine, Miloš Vučević ministar odbrane, Zoran Drobnjak direktor JP “Putevi Srbije”, predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić i brojni građani. U razgovoru sa njima istako je da još nije nije obišao mesto u kome mu je rečeno da imaju sve i da im ništa ne treba, a to je upravo čuo u Tovarniku, ipak država je spremna da pomogne i u tom kraju realizaciju nekih važnih projekata, pre svega infrastrukturnih. Nakon obraćanja predsednik Vučić iskoristio je priliku da obiđe prostorije Lovačkog udruženja Donji Tovarnik i Udruženje žena “Sunčev cvet”.

Prilikom posete Donjem Tovarniku predsednika Vučića je zainteresovao i projekat obnove srednjovekovne tvrđave Kupinik o čemu su mu govorili domaćini, te je on obećao pomoć i za taj projekat, ukoliko lokalna samouprava pripremi projektnu dokumentaciju. Od meštana Donjeg Srema oprostio se rečima “Hvala što ste vredni i što se trudite da sami stvarate, radite i privređujete”.

Video: Vučić: Zajednica srpskih opština je za nas jako bitna stvar

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    17. mart 2023 | 18:50

    Situacija u svetu se menja svakog trenutka. Treba biti mudar, a najmudriji u ovom trenutku je Aleksandar Vučić.

  • Ljiljana

    17. mart 2023 | 20:48

    Nismo zaobišli nijedan rat, hajde da probamo da se sklonimo što dalje, što duže, od novih sukoba.

  • Lazar Kosta

    17. mart 2023 | 20:27

    Covjek je rekao sve najbolje sta reci moglo.Satana se nadvila nad nebom bez izgleda za mir u svijetu.Nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA