EULEKS: Potvrđena optužnica protiv Jevra Pantelića

 
  • 0

Pantelić je osumnjičen za pripadnost kriminalnoj grupi na severu Kosova koja je u periodu od 21. maja 2009. do 16. maja 2011. krijumčarila naftu na Kosovo

Okružni sud u Mitrovici potvrdio je u optužnicu protiv Jevra Pantelića, osumnjičenog za pripadnost kriminalnoj grupi na severu Kosova koja je u periodu od 21. maja 2009. do 16. maja 2011. krijumčarila naftu na Kosovo, saopštio je Euleks.

Euleksov pretpretresni sudija iz Okružnog suda u Mitrovici je 20. januara u celini potvrdio optužnicu protiv Pantelića i proglasio sve dokaze prikupljene tokom istrage, prihvatljivim, navodi se u jučerašnjem saopštenju.

Tužilac Euleksa iz kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) tereti Pantelića po šest tačaka optužnice za krijumčarenje robe, utaju poreza, lažno izbegavanje plaćanja uvoznih dažbina i akciza, pranje novca, organizovani kriminal i neovlašćeno vlasništvo, kontrolu, posedovanje ili korišćenje oružja.

Pantelić je uhapšen 17. maja 2011. godine u akciji policije Euleksa i od tada se on nalazi u pritvoru u severnoj Mitrovici.

Osumnjičeni može uložiti žalbu tročlanom sudskom veću u Okružnom sudu u Mitrovici u roku od tri dana od dana prijema odluke, dodaje se u saopštenju.

(izvor: Tanjug)

 

 

 

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA