On organizuje protest ispred Predsedništva: Ima veze sa Vagner grupom

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Radi se prepoznatljivom licu takozvanih Narodnih patrola, ultradesničarske organizacije koja se na beogradskim ulicama obračunava sa migrantima

U Beogradu je za večeras ispred Predsedništva Srbije najavljen skup protiv navodne izdaje Kosova a, kako "Blic" saznaje, organizuje ga čovek koji je posetio zloglasnu Vagner grupu u Rusiji.

Nezvanično, reč je o Damjanu Kneževiću, prepoznatljivom licu takozvanih Narodnih patrola, ultradesničarske organizacije koja se na beogradskim ulicama obračunava sa migrantima.

Osim toga, on se i javno hvali svojim vezama sa Vagner grupom, koja učestvuje u agresiji na Ukrajinu.

On se početkom decembra na Telegram kanalu pohvalio posetom svoje neformalne organizacije centru paravojne grupe Vagner u Sankt Peterburgu.

Kao što je Telegraf.rs već objavio član Narodnih patrola Dejan Boboček uhapšen je danas u spektakularnoj akciji novosadske policije u Srenskoj Kamenici u blizini gradilišta novog mosta.

Boboček je nakon hapšenje izjavio da se uputio na takozvani skup protiv izdaje Kosova i Metohije koji se održava danas u Beogradu kod zgrade Predsedništva, a čiji su organizator baš Narodne patrole i njihov vođa Damnjan Knežević.

Kako saznajemo, pronađen je karabin sa pet metaka i optika, a dalje postupanje preuzela je BIA i inspektori SBPT. Na terenu je i dalje veliki broj policije, a uviđaj je u toku.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    15. februar 2023 | 12:25

    Pa jel taj Vagner nesto najgore na svetu? Podrska bracoo!

  • duci

    15. februar 2023 | 12:52

    Imali neke sanse da ove ultra desnicare sve posaljemo u Ukraine da ih se sto manje vrati

  • Če

    15. februar 2023 | 12:48

    Trazi paznju.Kompleksirana osoba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA