Grenel zagrmeo: "Kurti, odmah pusti srpske zarobljenike, nasilje na Kosovu je neprihvatljivo"

 
 
 ≫ 
  • 5

Patrijarhu Porfiriju danas nije dozvoljen ulaz u južnu srpsku pokrajinu

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naveo je da je najnovije nasilje na Kosovu neprihvatljivo.

On je na svom Tviter nalogu napisao da šef američke diplomatije Entoni Blinken mora da zahteva od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da oslobodi srpske zatvorenike.

- Najnovije nasilje na Kosovu je neprihvatljivo. Aljbin Kurti nastavlja svoje jednostrane akcije na severu kršeći međunarodne sporazume - Entoni Blinken mora zahtevati od Kurtija da oslobodi srpske zatvorenike, uzdrži se od hapšenja mirnih demonstranata i prestane sa slanjem specijalaca na Sever – dok istovremeno zahtevaju uklanjanje barikada - rekao je on.

Grenel je dodao da Kurti ne bi trebalo da traži od patrijarha Porfirija da daje ikakve političke izjave pre ulaska u južnu srpsku porkajinu.

- Ovo je i najsvetije vreme za hrišćane - Aljbin Kurti ne bi trebalo da traži od Patrijarha srpskog da prvo da političke izjave pre nego što uđe. Ovo je direktno kršenje verskih sloboda – i američka ambasada na Kosovu već bi trebalo da ove akcije javno osudi - napisao je Grenel.

Podsetimo, kosovska policija na administrativnom prelazu Merdare nije danas oko 14.30 časova pustila automobil sa patrijarhom srpskim Porfirijem da uđe na prostor Kosova, gde se on danas uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak.

Video: Kosovska policija nije dozvolila patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo: Vratio se u Kuršumliju

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    26. decembar 2022 | 21:05

    Hvala na korektnim rečima, ali ni predsednik Amerike ne odlučuje o potezima te zločinačke države kojom suštinski upravlja "Duboka država" na čijem čelu su najveći zločinci u istoriji čovečanstva. Predsednik SAD je samo marioneta, i retardirani ubica sa teškim kognitivnim oštećenjima kakav je Bajden može da bude na tom mestu.

  • Fis

    26. decembar 2022 | 21:48

    Mnogo bitno za nas, jer oni su prva opozicija "trenutno" u Americi i njihoc glas se cuje, tako da ce ona druga strana Amerika bar da cuje istinu ko je kriv sto se desava trenutno na Kosovu. Bravo i ide na ovo na ruku!

  • Rade

    26. decembar 2022 | 21:42

    G. Grenel šta kaže Marko Čadež???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA